TNBiz (TN.cz)
Finance  |  07.03.2010 15:48:00

Zdravotní pojišťovny motivují své klienty věrnostními službami anebo slevami při nákupech

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Zdravotní pojišťovny, které působí v Česku, motivují své klienty věrnostními službami s přidanou hodnotou anebo slevami při nákupech v obchodních sítích partnerů. Informace zjistila agentura Mediafax z webových stránek zdravotních pojišťoven.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) nabízí svým pojištěncům za bezplatné odběry krve slevu na cestovním pojištění. Bonus v podobě zvýhodněného cestovního pojištění získá ten pojištěnec, který nejméně třikrát v uplynulých 730 dnech daroval bezplatně krev, přičemž nejméně jeden anebo dva odběry byly uskutečněny v posledních 365 dnech, před sjednáním zvýhodněného cestovního pojištění. Nárok na bezplatné cestovní pojištění anebo jeho slevu mají i držitelé Zlatého kříže nebo zlaté, stříbrné anebo bronzové Janského medaile. Dárci kostní dřeně získají stejný benefit, pokud alespoň jednou v posledních 365 dnech darují kostní dřeň.

Pojištěnci Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (OZP) mají za dárcovství krve nárok na získání kreditu až do výše 2500 tisíc korun. Za tři bezplatné odběry krve během jednoho roku získá klient OZP 500 korun, pokud v daném roce získá jakýkoliv stupeň Janského medaile nebo Zlatého kříže zvyšuje se odměna na dva tisíce korun. Za darování kostní dřeně získá pojištěnec tři tisíce korun, za dárcovství orgánu čtyři tisíce korun. Finanční odměnu získá od OZP prostřednictvím zpětného proplacení vybraných služeb a výrobků.

Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna nabízí svým pojištěncům za bezplatné darování krve proplacení části ceny zdravotnických pomůcek, očkování nebo léčbu v rozsahu od 500 do 1000 korun při nejméně deseti až 80 odběrech krve. Příspěvek lze využít v lékárnách, očních optikách nebo prodejnách zdravotnické techniky. Pojištěnec může příspěvek využít i na proplacení úkonů, které zdravotní pojišťovna běžně neproplácí, jako jsou vybrané úkony stomatologické péče nebo očkování.

Zdravotní pojišťovna Metal-Aliance (ZPMA) připravila pro nastávající maminky bonus ve výši 500 korun v podobě příspěvku na pořízení elektronické chůvičky. Turisté mohou využít slevy v rozmezí deseti až 20 procent z ceny ubytování v penzionu Praga v Rakousku. Patnáctiprocentní slevu získá každý klient ZPMA, který nakoupí v obchodě Gsklub.cz farmaceutické výrobky.

Klienti Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZPMVČR) mohou prostřednictvím svého klubu pojištěnců čerpat příspěvky na úhradu zdravotních prohlídek, které nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, stejně jako příspěvky na očkování neproplácené ZPMVČR nebo nákupem dioptrických brýlí a kontaktních čoček. V rámci klubu pojištěnců mohou členové využívat slevy u obchodních partnerů.

Slevy na cestovní zájezdy, zdravotnické potřeby nebo jazykové kurzy mohou čerpat pojištěnci Zaměstnanecké pojišťovny Škoda nebo České průmyslové zdravotní pojišťovny. Vojenská zdravotní pojišťovna nabízí svým klientům bezplatný přístup na stadion Juliska na fotbalová utkání FK Dukla Praha.

Josef Janda, janda@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688