Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  02.03.2010 11:21:27

KIT digital oznamuje uplatnění opce navýšení

Společnost KIT digital, Inc. (NASDAQ:KITD), přední celosvětový poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej videoobsahu na bázi internetových digitálních technologií (IP–video), prodala dalších 350 000 akcií v rámci své nedávné veřejné nabídky za cenu 10,50 USD za akcii, což představuje výnos 3 675 000 USD.  Prodej proběhl na základě opce navýšení uplatněné upisovateli v souvislosti s veřejnou nabídkou společnosti ukončenou 27. ledna 2010.

 

Uplatněním opce navýšení dosáhlo množství akcií, které společnost KIT digital prodala v rámci registrované veřejné nabídky, počtu 3 330 000 a celkový výnos společnosti činil přibližně 31,5 mil. USD, po odečtu slev upisovatelům, provizí a dalších smluvních výdajů splatných společností z hrubého výnosu emise.

 

Společnost hodlá použít významnou část čistého výnosu veřejné nabídky akcií k financování akvizic konkurenčních či doplňkových firem nebo investic do nich, v souladu se svou růstovou strategií. Kromě toho společnost zamýšlí použít část čistého výnosu k posílení pracovního kapitálu a k běžným firemním účelům, včetně nákupu některých warrantů v oběhu, vydaných v rámci financování přímým prodejem akcií (tzv. private placement).

 

Jako hlavní manažer emise vystupovala společnost ROTH Capital Partners, přičemž společnosti ThinkEquity (ze skupiny Panmure Gordon), Merriman Curhan Ford & Co. a Maxim Group jednaly jako spolumanažeři.

 

Prospekt cenných papírů týkající se akcií společnosti KIT digital, Inc. byl schválen Českou národní bankou dne 20. ledna 2010 a tento prospekt by uveřejněn dne 22. ledna 2010. Akcie společnosti KIT digital, Inc. jsou připuštěny k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha, a. s., a prospekt cenných papírů je k dispozici na jejích internetových stránkách a na stránkách Patria Finance, a. s. 

 

Toto tiskové prohlášení nelze považovat za nabídku prodeje nebo výzvu k nabídce odkupu jakýchkoli cenných papírů. Každou takovou nabídku lze učinit pouze v souladu s finálním prospektem společnosti platným pro emisi nebo emise cenných papírů. Nabízené cenné papíry jsou spekulativní povahy a jsou spojeny se značnou mírou rizika. Investoři by neměli nabývat cenné papíry uvedené v tomto dokumentu bez předchozího seznámení se s informacemi uvedenými v prospektu.

 

 

Stručné informace o KIT digital

Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu a poskytování video obsahu (video-on-demand) prostřednictvím protokolu IP. KIT VX, komplexní end to end softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na tři obrazovky dnešního světa („3–screen“): počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Využití technologie VX zahrnuje práci s video obsahem od komerčních aplikací až po firemní využití, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, zabezpečení a sledování. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, General Motors, Google, Hewlett-Packard, IMG Worldwide, Intel, McDonald’s, News Corp, Telefónica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. (Více informací naleznete na www.kitd.com.)

 

Na českém a slovenském trhu je KIT digital hlavním dodavatelem zařízení a systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání. Tým KIT digital Czech, a. s., má dlouholeté rozsáhlé zkušenosti v oblasti projektování, dodávky a integrace systémů profesionální výroby, digitalizace, zpracování, distribuce a archivace audiovizuálních materiálů v mnoha odvětvích. Systémy navržené a implementované společností KIT digital úspěšně fungují zejména v televizních a rozhlasových stanicích, studiích zaměřených na obrazovou a zvukovou produkci, postprodukci a grafiku, ve veřejných institucích, státní správě, školách a zdravotnictví. Společnost také poskytuje služby streamingu, webcastingu a encodingu. Mezi největší klienty společnosti na českém a slovenském trhu patří Česká televize, TV Nova, Prima TV, zpravodajské televize Z1, TV Markíza, Óčko, Slovenská televízia, Magistrát hl. m Prahy, Český rozhlas, společnost UPP a další.

 

Prohlášení společnosti KIT digital vztahující se k budoucnosti

Tato tisková zpráva společnosti KIT digital obsahuje určité výhledy do budoucna ohledně obchodní činnosti a výsledků společnosti KIT digital, Inc., které lze rozeznat podle výrazů souvisejících s budoucností, jako „očekává“, „věří“, „odhaduje“ a podobně. Takovéto výhledy v sobě zahrnují známá a neznámá rizika a nejistoty, včetně těch, jež souvisejí s vývojem a komerčním využitím produktů, schopností získávat a udržovat patentovou a jinou ochranu duševních práv, přijetí na trhu, budoucí kapitálové potřeby, činnosti nebo zásahy regulačních orgánů, konkurenci obecně a další faktory, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou lišit od zde uvedených očekávání, předpokladů či odhadů. Některá z těchto rizik a nejistot budou podrobněji popsána v dokumentech předkládaných americké Komisi pro cenné papíry (SEC). Společnost KIT digital není povinna (a výslovně se takové povinnosti zříká) aktualizovat či měnit své výhledy do budoucnosti, ať již v důsledku nově zjištěných informací, budoucích událostí, nebo z jiných důvodů.

 

 

Daniel Goodfellow

viceprezident  marketing a komunikace

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688