TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  26.02.2010 11:26:06

Zaorálek: Radek John je lhář, tunelář a bílý kůň Romana Janouška

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Místopředseda ČSSD a lídr sociálnědemokratické kandidátky v Moravskoslezském kraji Lubomír Zaorálek se v pátek ohradil proti čtvrtečním argumentům a urážkám ze strany šéfa strany Věci veřejné Radka Johna. Johna označuje ho za lháře, tuneláře a bílého koně podnikatele Romana Janouška.

Zaorálek poukazuje na Johnovu zoufalou snahu popřít svou účast na tunelářských projektech pražského podnikatele Janouška. Podle místopředsedy jsou Johnovy argumenty nesmyslné, protože v době, kdy se kontroverzní projekty uskutečnily, byl John předsedou představenstva Ora print. Lídr VV by proto podle Zaorálka měl přestat zapírat a přiznat, že je reprezentantem lobbistů a podnikatelů a svoje aktivity v politice uskutečňuje jen pro naplnění svých obchodních zájmů.

"Dle vlastních stanov společnosti Ora print, veřejně přístupných v obchodním rejstříku, Radek John musel podepisovat za společnost Ora print veškeré uzavírané obchodní smlouvy. Na základě těchto smluv vytunelovala Janouškova společnost pod Johnovým bedlivým dozorem z veřejných prostředků stovky miliónů korun," odmítl Zaorálek Johnovo tvrzení, že o takovéto záležitosti se jako řádový zaměstnanec Ora print nestaral.

Zaorálek dále upozorňuje například na Johnův časopis pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu (VZP), který byl podle něj pouze tunelem pro miliony VZP.

John také podle Zaorálka lže, když tvrdí, že nepodepsal smlouvu s Lesy ČR o vydání tisíce kusů kuchařky pro Lesy ČR. Smlouvu podepsal podle Zaorálka přímo Radek John z pozice předsedy představenstva Ora Printu, a to spolu se svým místopředsedou Zoranem Kazimirovičem.

"Jsou tedy jen dvě možná vysvětlení: Buď je Radek John bílým koněm podnikatele Janouška, který neví, co dělá a nepamatuje si, jaké smlouvy podepisuje. Anebo, což je mnohem pravděpodobnější, se přímo podílel na vytunelování milionů korun ze státního podniku Lesy ČR. Ať je pravda jakákoliv, ani v jednom případě by se takovýto člověk nikdy neměl ucházet o politickou funkci s ambicí spravovat veřejné prostředky," uzavírá Zaorálek.

Místopředseda ČSSD slovně napadl Johna již ve středu. Lídr Věcí veřejných ve čtvrtek svolal tiskovou konferenci, na níž se obhajoval proti Zaorálkovým argumentům a naopak ČSSD obvinil z napojení na lobbisty a podílu na tunelování veřejných zakázek. VV také zvažuje proti ČSSD žalobu.

Pavlína Heřmánková, hermankova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

02.03. 07:58  nevim co john udelal - anketa (lubin)
28.02. 23:35  nevim co john udelal (Šulín nepokojný)
28.02. 17:32  nevim co john udelal - anketa (Fíl)
28.02. 17:28  nevim co john udelal - anketa (Fíl)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688