TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  08.01.2010 08:01:37

Miloš Zeman otevřel slavnostně v Českých Budějovicích jihočeskou kancelář Strany práv občanů

Mediafax

ČESKÉ BUDĚJOVICE (MEDIAFAX) - Miloš Zeman otevřel slavnostně v Českých Budějovicích jihočeskou kancelář Strany práv občanů. Podle jeho slov získává strana sympatie nezávislých osobností, členem strany se stává Čestmír Císař a z jižních Čech odborník na lesní hospodářství a bývalý ředitel šumavského národního parku Ivan Žlábek.

Slavnostní přestřižení pásky v nové, v pořadí třetí, krajské kanceláři bylo součástí čtvrteční návštěvy Miloše Zemana v Jihočeském kraji. Obdobně jako ve Zlínském kraji besedoval Zeman v různých městech s mládeží, občany a se členy základních organizací Strany práv občanů (SPO).

"Dopoledne jsme v Táboře hovořili spolu se členy jihočeského krajského výboru Františkem Pohankou, Zdeňkem Zbytkem a Eduardem Zemanem s více než třiceti členy místních organizací Táborska, Strakonicka a Milevska. Odpoledne zhruba se sto padesáti občany Písecka a večer budeme besedovat s občany Českobudějovicka v KD Vltava," řekl Zeman novinářům.

V Českých Budějovicích strana již založila tři místní organizace, dvě jsou v Písku, po jedné v Táboře, Českém Krumlově, Frymburku a Hluboké nad Vltavou. V nejbližších dnech vzniknou další organizace strany v řadě dalších jihočeských měst a obcí. "Jsem rád, že veřejné sympatie ke straně projevují i významné osobnosti. V jižních Čechách je to například Ivan Žlábek, bývalý ředitel Národního parku Šumava a uznávaný odborník na lesní hospodářství. Za jeho působení v parku byl kůrovec téměř zcela na Šumavě zlikvidován. Členem strany se stane i ikona reforem české politiky, Čestmír Císař, který se i v devadesáti letech těší dobrému zdraví a duševní svěžesti," dodal Zeman.

Podle představitelů Strany práv občanů je v jižních Čechách nyní kolem padesáti členů. "To je povzbuzující informace, počet členů roste každým dnem. Podle prvních agenturních průzkumů má nyní strana podporu 3,3 procent voličů a je předpoklad, že již v únoru překročíme pět procent potřebných ke vstupu do poslanecké sněmovny," doplnil Zeman.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto)

Dobrin Stojcev, stojcev@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688