TNBiz (TN.cz)
Finance  |  02.01.2010 15:48:00

V nákupních centrech ECE by obrat měl růst i letos

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - V nákupních centrech, které postavila a spravuje společnost ECE, by měl obrat většiny nájemců růst i letos. Agentuře Mediafax to řekl Josef Tobek, jednatel společnosti ECE Projektmanagement Praha.

„Provozovatelé obchodních jednotek v centrech ECE jsou zvyklí, že výše jejich ročních obratů konstantně stoupá. Tomuto závazku hodláme nadále dostát, tak jako tomu bylo ve všech předchozích letech, ve všech městech a zemích, kde ECE své nákupní galerie spravuje,“ řekl Josef Tobek.

V Česku provozuje ECE dvě centra Arkády Pankrác Praha a brněnskou Galerii Vaňkovka „Obě centra zvítězila ve dvou prestižních soutěžích a byla zvolena nákupními centry roku 2009,“ upozornil jednatel.

Podle jeho mínění se objevuje řada náznaků naznačující, že se situace v oblasti developmentu pozvolna zlepšuje. „Existuje však i nadále dostatek faktorů, které vyzývají k obezřetnosti,“ varoval před přílišným optimismem.

Bez ohledu na současnou hospodářskou krizi podle jeho slov pokračují v přípravě výstavby nákupního centra v Hradci Králové, kde firma získala od města pozemky za 259 milionů korun. Komplex za tři miliardy korun by měl být hotový do roku 2013 a vznikne v něm kolem dvou tisíc pracovních míst.

„Připravujeme také rozšíření Galerie Vaňkovka v Brně. Jednáme i o několika dalších možnostech expanze v českých a moravských městech. Zatím ale nemohu prozradit bližší detaily,“ nastínil Tobek.

Česká odnož ECE se také chystá vstoupit na slovenský trh. „Se slovenským partnerem Immocap Group pracujeme intenzivně na architektonické podobě multifunkčního komplexu Centrál v Bratislavě. Součástí projektu bude nákupní centrum, o jehož pronájem a management se ECE bude starat,“ popsal Tobek.

Neúspěchem naopak skončila snaha o výstavbu obchodního centra v Liberci, které se mělo otevírat letos na konci roku. V centru stotisícového města však zeje od února letošního roku jen hluboká jáma a v budování Galerie nehodlá ECE pokračovat kvůli údajnému protiprávnímu jednání úřadů při povolování výstavby, proto ECE žaluje český stát. Jako náhradu škody požaduje 70 milionů eur (cca 1,8 miliardy korun). „Tento spor je nyní předmětem arbitrážního řízení,“ konstatoval Tobek.

Developerské skupině ECE patří zhruba stovka nákupních center ve čtrnácti zemích světa. ECE v Česku zaměstnává skoro 100 lidí.

Marek Kuntoš, kuntos@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688