TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  30.10.2009 18:42:01

Personální změny ve statutárních orgánech firmy schválila v pátek dozorčí rada společnosti Unipetrol

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Dozorčí rada Unipetrolu na svém pátečním zasedání schválila personální změny ve statutárních orgánech společnosti. Agenturu Mediafax o tom informovala Blanka Růžičková, tisková mluvčí společnosti Unipetrol, a. s.

„Dozorčí rada přijala rezignaci svého člena Arkadia Kaweckeho a na jeho místo kooptovala výkonného personálního ředitele PKN Orlen Rafała Sekułu,“ řekla agentuře Mediafax Růžičková s tím, že Sekuła zodpovídá za personální procesy skupiny PKN Orlen.

„Dnešním rozhodnutím posilujeme řídící struktury společností Unipetrol, a. s. a Unipetrol RPA. Do vedení těchto společností přicházejí lidé, kteří za sebou mají řadu manažerských zkušeností a jsou odborníky ve svém oboru. Spolu s dosavadním vedením představují unikátní kombinaci profesionality, mládí, zralosti a entuziasmu,“ řekl ke změně Jacek Krawiec, předseda dozorčí rady Unipetrolu. Podle něj toto jedinečné spojení může významně pomoci řídit skupinu v obtížných podmínkách nynějšího bouřlivého období. „Jsem přesvědčený, že Sekuła pomůže posílit pozici Unipetrolu na evropském trhu. Z formálního hlediska toto rozhodnutí splňuje statutární požadavky společnosti,“ doplnil Krawiec.

Dozorčí rada také zvolila další dva členy představenstva, Piotra Chełmińskeho a Artura Paździora. Dozorčí rada rovněž znovu zvolila do funkce člena představenstva Martina Durčáka, jemuž skončilo předchozí funkční období. Novým jednatelem společnosti se stal Risto Saranto.

Rafal Sekuła vystudoval práva na Jagellonské univerzitě v Krakově. Je rovněž absolventem postgraduálního studia v oboru ekonomika a řízení na Vysoké škole ekonomické v Krakově a v roce 2006 ukončil studium MBA na Vysoké škole řízení /Polish open University/The Oxford Brookes University ve Varšavě. Před nástupem do PKN Orlen pracoval devět let pro největší polskou telekomunikační skupinu, Telekomunikacja Polska SA.

Piotr Chełmiński získal zkušenosti v řadě společností, včetně firem obchodovaných na Varšavské burze. Před nástupem do Unipetrolu pracoval jako člen představenstva akciové společnosti Gamet Holdings v Lucemburku a také ve funkci viceprezidenta společnosti Gamet SA, Toruň. Byl rovněž členem představenstva a členem dozorčí rady společnosti Kamis Przyprawy, S.A. Pan Chełmiński působil rovněž ve funkci východoevropského ředitele společnosti Eckes Granini GmbH & Co KG a prezidenta její pobočky Atomic S.A. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou ve Varšavě a postgraduál v oblasti řízení na Vysoká škole řízení a marketingu ve Varšavě (partner University v Denveru USA).

Artur Paździor pracoval pro soukromý kapitálový fond, a to jako generální ředitel jedné ze společností jeho portfolia. Má zkušenosti z chemického průmyslu, kde působil jako člen představenstva a ředitel pro prodej a marketing společnosti Wavin Poland, což je evropský zpracovatel plastů, jako jsou PVC, polyetylén a polypropylén. Vystudoval na Vysoké škole polytechniky v Poznani, fakulta strojní, specializace zpracování plastů a pryže a získal titul MBA na univerzitě Nottingham Trent University/The Wielkopolska Business School.

Risto Saranto, který je novým jednatelem ve společnosti Unipetrol RPA, má za sebou více než třicetileté zkušenosti z mezinárodních rafinérských a petrochemických společností. V nich působil na pozicích, jako jsou ředitel výroby nebo ředitel podniku. Řídil petrochemické výrobní jednotky ve společnosti Neste Oil a Borealis Polymers Oy. Kromě toho zodpovídal za projekty široké expanze a investice v hodnotě až 100 milionů eur, a také za významné programy úspor fixních nákladů. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou ve Finsku.

Edvard Beneš, benes@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

07.02.2013Unipetrol: Změny v dozorčí radě Research (J&T BANKA)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688