Tiskové zprávy  |  12.08.2009 11:21:13

LINET vyhrál ve Francii tendr za 5 milionů EUR

12. srpna 2009 - Společnost LINET, přední světový výrobce zdravotnické techniky, získala v polovině letošního roku ve Francii jednu z nejvýznamnějších zakázek ve své historii. Do nemocnic na celém území Francie dodá český výrobce během tří let kolem 4 tisíc lůžek Altura, Eleganza Smart 3 či Latera Acute za minimálně 5 milionů EUR. Elektrická lůžka vyšší kategorie vyrobená v Česku jsou určená pro desítky nemocnic ve francouzských městech, svá místa najdou především ve významných univerzitních nemocnicích v Paříži, Lyonu, Nice a Montpellier.

V tendru tamní nákupní organizace Uni.H.A. LINET uspěl navzdory silné konkurenci lokálních výrobců i největších světových producentů lůžek z Velké Británie, USA a Německa, a to především díky znalostem specifik francouzského prostředí a také intenzivní péči o místní trh. „Francouzský trh s ročním potenciálem téměř 90 tisíc lůžek je náročný kvůli silné ochranářské politice, velmi intenzivnímu tlaku na cenu a v neposlední řadě silné pozici státní nákupní organizace UGAP. Náš úspěch v tendru je tvrdě vybojován, ale zasloužíme si ho,“ řekl Zbyněk Frolík, ředitel LINETu. 

Ve Francii LINET obchoduje prostřednictvím dceřiné společnosti LINET France již od roku 2004 a do konce loňského roku zde prodal téměř 15 tisíc lůžek. „Poměrně rychle se nám podařilo přizpůsobit se specifickým požadavkům trhu a probojovat se mezi respektované dodavatele. Naši zákazníci oceňují zejména vysokou schopnost inovace zdravotnické techniky, která LINET odlišuje od většiny lokálních výrobců,“ vysvětlila oblíbenost českých lůžek ve Francii obchodní manažerka Pavlína Horová. „Ve Francii navíc úzce spolupracujeme s českým velvyslanectvím v Paříži, což rovněž významnou měrou přispívá k upevňování důvěry našich zákazníků v partnerství se společností z České republiky“, dodala.  V obchodním roce 2008/09 dodal LINET do Francie více jak 4000 elektrických lůžek.

Nákupní organizace Uni.H.A. sdružuje 52 největších nemocnic z celé Francie a patří k 10 největším evropským odběratelům zdravotnické techniky. Někteří z jejích členů, např. nemocnice v Angers či historicky první zákazník LINETu ve Francii vůbec  – nemocnice v Montpellier, patří  mezi stálé klienty LINETu. „Celosvětová krize zvýšila tlak na ceny a podpořila sdružené nákupní organizace, přes které půjde v budoucnu až 70 % veškerých nákupů lůžek realizovaných ve Francii.  LINET zde poprvé zvítězil v tendru nákupní organizace, což je velkým příslibem do budoucna,“ doplnila Pavlína Horová.

Díky síti dceřiných společností, kterou představují LINET France, LINET Italia, LINET Sweden, španělská Desan Flex, LINET UK a LINET Far East, dosahuje LINET v těchto regionech zhruba 26 procent obratu. Celkem 78 procent produkce LINETu směřovalo na export, přičemž nejvýznamnějšími trhy zůstávají země západní Evropy.

LINET patří v oboru nemocničních lůžek mezi pět největších společností na světě a firma je výjimečná množstvím inovací a vysokou dynamikou růstu. Ročně se v závodě v Želevčicích u Slaného vyrobí desítky tisíc lůžek, dále pak široký sortiment matrací, pacientských stolků a zdravotnického nábytku. Konsolidovaný obrat skupiny LINET v obchodním roce 2008/09 přesáhl 2,07 miliardy korun.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688