TNBiz (TN.cz)
Údaje o firmách  |  04.08.2009 16:31:01

Cestovní kancelář Cool Travel vyhlásila úpadek (4.8.2009)

Mediafax

Cestovní kancelář Cool Travel v úterý vyhlásila úpadek. Informaci agentuře Mediafax sdělil mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (ACČKA) Tomio Okamura.

Podle Tomia Okamury má cestovní kancelář Cool Travel v současnosti zahraničí pět klientů na Maledivách a v Řecku a všichni jsou již informováni. „Další tři klienti měli dnes odlétat do Dubaje, byli však již také informováni, že neodletí,“ dodal Okamura.

V současnosti má CK Cool Travel prodány zájezdy dalším přibližně 18 klientům. Nároky klientů budou uspokojeny z pojištění proti úpadku a právě v těchto okamžicích je pojišťovna o vyhlášení úpadku informována.

První známky toho, že něco není v pořádku s cestovní kanceláří Cool Travel se objevily již v sobotu. Tehdy jeden ze zákazníků firmy agentuře Mediafax sdělil, že má problémy s nezaplaceným hotelovým pokojem v Dubaji.

Jednatel cestovní kanceláře Cool Travel Vlastimil Homola sice telefony zvedá, ale se k celé situaci odmítl jakkoliv vyjádřit. V sobotu, když ještě komunikoval nicméně agentuře Mediafax sdělil, že jeho cestovní kancelář finanční problémy nemá.

Podle serveru iDnes dává Homola svůj pád do souvislosti právě s informacemi zveřejněnými v sobotu. "Druhá věc je taková, že prodej zájezdů nebyl dlouhodobě takový, jaký jsme předpokládali," řekl Homola podle serveru iDnes.cz. "Od soboty volají klienti, že se bojí," řekl iDnes.cz Homola s tím, že zájem o zájezdy se v té době zastavil.

Hotely pro Cool Travel v Dubaji zajišťovaly tři incomingové agentury. Jen těm dluží Cool Travel něco mezi 60 až 70 tisíci amerických dolarů (cca 1,08 1,26 milionu korun). „Je to sice málo, ale v současné době není dobré být v minusu,“ sdělil agentuře Mediafax Radek Strejček, ředitel prodeje Desert Adventures Tourism, jedné ze tří incomingových agentur. Potvrdil, že s cestovní kanceláří Cool Travel mají problémy již delší dobu. "Posílají nám falešné a nekryté kreditní karty a zfalšovaná potvrzení o bankovních převodech," řekl již v sobotu Strejček.

Firma je podle Strejčka pojištěná u pojišťovny Generali na 15 milionů korun. „Ty peníze půjdou především na odškodnění turistů, ne firem,“ sdělil Strejček s tím, že jeho firma bude zvažovat další právní kroky podle toho, jak dopadne jednání s pojišťovnou.

Cestovní kancelář Cool Travel byla velmi malou cestovní kanceláří, která vznikla teprve před 3 lety nejprve jako incomingová cestovní agentura. Teprve v loňském roce se přeorientovala na prodej zájezdů do zahraničí. Vloni CK Cool Travel prodala zájezdy přibližně 500 českým turistům.

Cool travel se specializovala na zájezdy do exotiky, především do Spojených arabských emirátů (Dubaj), dále nabízela pobyty na Maledivách, v Turecku a také eurovíkendy v evropských městech.

V České republice je v současnosti téměř 950 cestovních kanceláří a úpadek CK Cool Travel je letošním čtvrtým krachem cestovní kanceláře. Dosud podle Okamury zkrachovaly cestovní kanceláře Balkan Travel, Retur a Tomi tour.

Tereza Peprníková, peprnikova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688