Tiskové zprávy  |  30.07.2009 10:44:37

Příznivé prodejní výsledky první poloviny roku 2009 pro Mercedes-Benz

Praha – První polovina tohoto roku byla pro společnost Mercedes-Benz Česká republika z pohledu prodejních výsledků velmi pozitivní. Za úspěchy stojí novinky, které společnost představila, i lákavé nabídky, kterými prodej vozů podpořila. Největší zájem byl opět o vozy tříd A, B a C.

Společnost Mercedes-Benz Česká republika i přes ekonomicky nepříznivé klima neměla v uplynulém půl roce nouzi o početnou klientelu, o čemž svědčí výsledky prodeje za prvních 6 měsíců. Navzdory obtížným podmínkám trhu registruje Mercedes-Benz o 4 % více nově podepsaných smluv na osobní automobily, než tomu bylo za stejné období v loňském roce. Zvýšený zájem o Mercedesy se však zatím viditelně neprojevil ve statistikách registrací nových vozidel v ČR, a to především díky částečnému omezení výroby v některých výrobních závodech v 1. čtvrtletí roku 2009 a s tím spojeným posunem dodávek vozidel na jednotlivé trhy. Ve 2. čtvrtletí však došlo ke zlepšení situace a do konce roku lze očekávat další nárůst podílu značky Mercedes-Benz na českém trhu z pohledu nově registrovaných osobních vozidel. Za pozitivním výsledkem se skrývá především rostoucí podíl nejmenších modelů, třídy A, B a C, který v daném okamžiku dosahuje již téměř 60% z celkového počtu prodaných osobních vozů Mercedes. Nejvyšší počet byl zaznamenán u třetí zmíněné, třídy C, k čemuž jistě přispěl i fakt, že tento model byl podle letošních statistik ADAC vyhlášen nejspolehlivějším automobilem střední třídy. Do prodejů zasáhly významnou měrou také novinky tohoto roku – třída E, E kupé, nový naftový motor pro třídu GLK (GLK 220 CDI) i nové naftové motory (250 CDI) pro ostatní modely.

Zákazníci projevili značný zájem i o větší modely, jako jsou například třída ML a Viano, jejichž podíl na prodejích je rovněž, již tradičně, nezanedbatelný.

Ze statistik lze vyčíst také výrazný pokles podílu tzv. „šedých dovozů“ do ČR, tedy vozidel prodaných mimo síť autorizovaných prodejců v ČR. Zástupci importéra se domnívají, že se tak děje především díky jedinečné šíři služeb a servisu autorizovaných prodejců. Zákazníci si po zvážení všech grantovaných jistot a dalších nabízených služeb začali jednoznačně uvědomovat, že se jim nákup u autorizovaných dealerů z pohledu celkových nákladů vyplatí. Z výhod, které lákají zákazníky autorizovaných prodejců, lze jmenovat Integrovaný servisní paket (ISP), který garantuje po dobu 6let/120.000km servisní prohlídky zdarma, nové, snížené sazby pojištění a zvýhodněné nabídky jako je třeba model třídy A na rok zdarma ke každé nově zakoupené třídě S.

Do působnosti importéra již několik let spadá i prodej použitých vozidel, které Mercedes-Benz obchoduje pod značkou CarStore. Také tato oblast zaznamenává v posledních měsících nemalý nárůst. „V prvním pololetí tohoto roku jsme prodali téměř stejný počet vozidel jako za celý loňský rok,“ hodnotí vývoj Gabriel Ryšavý, který má v ČR CarStore na starosti. „Pro zákazníky, kteří si nemohou dovolit, nebo nechtějí nový vůz, jsme výhodnou alternativou, neboť u nás nacházejí mladé automobily za rozumné ceny se službami, zárukami a servisem značky Mercedes-Benz,“ dodává Ryšavý.


Ani v druhém pololetí nechce Mercedes usnout na vavřínech a proto připravuje další novinky. S pozicí krále katerogie luxusních limuzín se nechce loučit třída S, která nyní přichází v modernizovaném provedení, se spoustou technických novinek, mezi něž patří i verze s hybridným pohonem. „Připravujeme uvedení na trh očekávaného kombi nové třídy E, facelift třídy GL, rozšíření hybridních pohonů i do některých dalších modelů a nebude ustávat ani naše aktivita při přípravě nejrůznějších výhodných nabídek pro zákazníky,“ říká Jan Bubeník, šéf divize osobních automobilů Mercedes-Benz a smart v České republice.

 

O společnosti Daimler
Koncern Daimler AG sídlí ve Stuttgartu a jeho součástí jsou divize Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans a Daimler Buses. Představuje světovou jedničku ve výrobě prvotřídních osobních aut a je také největším světovým výrobcem užitkových vozidel. Divize Daimler Financial Services nabízí širokou škálu finančních služeb, včetně financování vozidel, leasingu, pojištění a financování vozových parků.
Daimler prodává své výrobky téměř do všech zemí světa a má své výrobní provozy na pěti kontinentech. Zakladatelé společnosti, Gottlieb Daimler a Carl Benz, vynalezli v roce 1886 automobil a od té doby se neustále zapisovali do automobilové historie. Jako pionýr svého oboru firma Daimler ochotně přijímá závazek chovat se k celé společnosti i k životnímu prostředí odpovědně a svými průlomovými technologiemi a vysoce kvalitními výrobky se přičiňuje o vytváření bezpečných a trvale udržitelných dopravních prostředků budoucnosti. Současné portfolio této značky zahrnuje nejcennější automobilovou značku světa, Mercedes-Benz, dále smart, AMG, Maybach, Freightliner, Sterling, Western Star, Mitsubishi Fuso, Setra, Orion a Thomas Built Buses. Akcie této společnosti jsou umístěny na burzách ve Frankfurtu, New Yorku a Stuttgartu (pod zkratkou DAI). V roce 2007 tato skupina prodala 2,1 milionu vozidel a zaměstnávala přes 270 000 lidí. Její příjmy dosáhly 99,4 miliardy € a EBIT dosáhl 8,7 miliard €. Skupina Daimler, zaměřená na automobilový průmysl, tradičně klade důraz na dokonalost a jejím cílem je ve své vůdčí pozici dosáhnout trvale udržitelného rozvoje a výdělečnosti.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688