Tiskové zprávy  |  24.06.2009 10:28:55

Ministr Eduard Janota předal Zlaté koruny nejlepším finančním produktům

Praha, 23. června 2009 – V úterý večer předal v TOP HOTELU Praha ministr financí Eduard Janota ocenění nejlepším finančním produktům v letošním 7. ročníku prestižní soutěže Zlatá koruna. Předávání cen se zúčastnil i bývalý ministr Miroslav Kalousek, který letos v lednu převzal nad letošním ročníkem Zlaté koruny záštitu ministerstva financí. V rámci soutěže byly uděleny tři hlavní ceny – Novinka roku, Cena veřejnosti a Cena podnikatelů – a předána ocenění nejlepším produktům celkem v 15 kategoriích.

Zlatá koruna se stala prestižní záležitostí, která poskytuje vodítko občanům při volbě vhodných finančních produktů a současně dává jednotlivým finančním ústavům možnost prezentace i důležitou zpětnou vazbu. Velmi pozitivně vnímám snahu poskytovat veřejnosti co nejvíce informací a finančních produktech, což přispívá k zodpovědnému rozhodování spotřebitelů.
Eduard Janota, ministr financí ČR

Hodnocení nezávislými odborníky je v rozsahu v jakém se provádí u nás naprosto ojedinělé. Nezaměřuje se jen na určité části trhu, ale poskytuje fundovaný a kompetentní pohled na všechny jeho oblasti. Potěšitelný je velký zájem veřejnosti. Věřím, že tím, co Zlatá koruna dělá, přispívá k větším znalostem lidí a vede je k důkladnějšímu uvažování o finančních otázkách.
Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna

Jako největší a nezávislá finančně poradenská společnost partnerstvím se Zlatou korunou dlouhodobě propojujeme finanční poradenství s finančními produkty. Počet produktů přihlášených do soutěže dokazuje, z jak širokého sortimentu mnoha finančních institucí je možné vybírat. To je důkazem vyspělosti tohoto sektoru v České republice, z čehož mohou nejvíce těžit právě spotřebitelé. Pro správné využívání služeb finančního sektoru je právě individuální finanční poradenství nejdůležitějším nástrojem.
Pavel Uzel, předseda představenstva OVB  Allfinanz, generální partner Zlaté koruny


Letošní ročník byl nejlépe obsazeným ročníkem v celé dosavadní historii. Soutěže se zúčastnilo 213 produktů od 67 poskytovatelů. Loni to bylo 182 produktů.

V hlavní kategorii Novinka roku s převahou zvítězilo životní pojištění FLEXI Pojišťovny České spořitelny. Druhé místo obsadil produkt PaySec Poštovní spořitelny a třetí místo patří Hypotéce po webu Hypoteční banky. Po účtech, které kralovaly v minulých letech, byl letos nejvíce oceněn pojišťovací produkt a produkty využívající internet. 

V oblasti pojištění sbírala ocenění především Kooperativa pojišťovna, která získala Zlatou korunu za inovovaný produkt povinného ručení s živelným pojištěním a pojištěním pobytu v nemocnici zdarma a za produkt TREND v kategorii pojištění pro podnikatele. Dále získala dvě druhá místa za Komplexní pojištění vozidel Global a za životní pojištění Perspektiva 6 BN. V kategorii životních pojištění, která patří tradičně k nejvíce obsazeným ve Zlaté koruně, zvítězilo stejně jako letos v Novince roku FLEXI životní pojištění Pojišťovny České spořitelny.

Z ostatních oceněných si stabilní pozici drží mezi nejlepšími účty mKonto loni i letos úspěšné mBank a oblíbený spořící účet ING Konto. Elektronickému bankovnictví již po léta a letos opět vévodí eKonto Raiffeisenbank (zpočátku to byla vlajková loď eBanky). Na druhé místo se v letošním roce propracovalo Internetové bankovnictví mBank. Ve stavebním spoření opět stejně jako loni nejvíce porotu zaujal ATRAKTIV úvěr 3,7% p.a. Českomoravské stavební spořitelny a hned na druhém místě Zelený úvěr Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Třetí místo patří tentokrát produktu stavební spořitelny Wüstenrot Družstevní byt. V kategorii hypoték loni třetí Variabilní hypotéka Raiffeisenbank je již letos první. Další místa obsadila novinka Hypotéka po webu Hypoteční banky a Flexibilní hypotéka Komerční banky.

Mezi úvěry dali odborníci přednost produktům podporujícím studium, na prvním místě Úvěru na vzdělání Poštovní spořitelny a na druhém místě úvěru Gaudeamus Komerční banky. Třetí místo zaujala Konsolidace půjček od GE Money Bank. V kategorii platebních karet si Zlatou korunu jako v minulých letech oproti tradici neodnesla banka, ale penzijní fond. Pod názvem První karta , která vám spoří na penzi uspěla AXA karta stejnojmenného penzijního fondu. Mezi podnikatelskými účty si nejlépe vedli dva nováčci, na prvním místě Podnikatelské eKonto Raiffeisenbank a na druhém mBusiness konto mBank. Podnikatelské úvěry ovládly dva produkty GE Money Bank – nejvyšší ocenění získal úvěr na podporu obnovitelných zdrojů energie ECO-Energy a hned druhý skončil produkt Renovace Plus.

Významný posun oproti minulým ročníkům nastal v hodnocení produktů Finanční akademií, která letos čítala již 293 členů. Ještě před dvěma roky bylo akademiků 102. Rozšíření Finanční akademie zejména o specialisty na jednotlivé segmenty finančního trhu umožnilo vytvořit sekce pro hodnocení jednotlivých kategorií složené z odborníků, kteří dobře znají problematiku dané oblasti a mohou posuzovat produkty skutečně kvalifikovaně. To přispělo k větší vypovídací hodnotě výsledků a k větší objektivitě hodnocení.

Nebývalý zájem o hlasování v soutěži Zlatá koruna projevila veřejnost. Letošní sedmý ročník tak překonal počtem 126 030 hlasujících všechny dosavadní rekordy. Například loni se stejného hlasování zúčastnilo 43 293 osob. Z celkového počtu 126 030 hlasů bylo v Ceně veřejnosti odevzdáno 112 879 hlasů a v Ceně podnikatelů 13 151 hlasů. Rekordní byl i počet produktů, pro které lidé hlasovali. Letos jich bylo 615, tedy o 75 více než loni.

V Ceně veřejnosti letos zvítězilo internetové bankovnictví GE Money Bank Internet Banka, druhé místo zaujalo mKonto mBank, které zvítězilo loni a na třetím místě této ankety skončila Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Cenu podnikatelů si letos vybojoval nový produkt České pojišťovny Komplexní pojistný program pro dopravce, druhé je Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus pojišťovny Allianz a třetí TREND (loni první) pojišťovny Kooperativa.

Všechny oceněné produkty včetně jejich stručného popisu a veškerých parametrů jsou zájemcům ode dneška k dispozici na serveru www.zlatakoruna.info. Tento server je největším specializovaným serverem finančních produktů. Je zde umístěno více než 500 produktů z celé současné nabídky na trhu. Návštěvníci mají možnost jednotlivé produkty porovnávat a prostřednictvím on line prodeje přímo nakupovat. Letos v dubnu zaznamenal server rekordní počet návštěv, které za tento jediný měsíc překročily 100 000.

Součástí Zlaté koruny jsou i pravidelná finanční fóra Zlaté koruny, která se věnují aktuálním ekonomickým otázkám. Letos v dubnu se konalo již IV. Mezinárodní finanční fórum Zlaté koruny k dopadům světové finanční krize. Na fórech vystupují přední osobnosti od nás i ze zahraničí a fóra mají široký mediální ohlas. Prostřednictvím živých on line přenosů na internetu a celodenních živých vstupů na ČT 24 je pokaždé sledují desetitisíce lidí.

Výsledková listina Zlatá koruna 2009

Hlavní kategorie

Novinka roku

1. FLEXI životní pojištění / Pojišťovna České spořitelny, a.s.
2. PaySec / Poštovní spořitelna
3. Hypotéka po webu / Hypoteční banka, a.s.

Cena veřejnosti

1. Internet Banka / GE Money Bank, a.s.
2. mKONTO - osobní účet / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku
3. Nízká hyposplátka / Raiffeisen stavební spořitelna, a.s.

Cena podnikatelů

1. Komplexní pojistný program pro dopravce / Česká pojišťovna, a.s.
2. Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus / Allianz pojišťovna, a.s.
3. TREND / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
 

Kategorie A- Produkty určené retailovým zákazníkům

Účty

1. mKONTO - osobní účet / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku
2. Spořicí účet ING Konto / ING Bank N.V., organizační složka
3. LBBW Spořicí účet / LBBW Bank CZ, a.s.

Elektronické bankovnictví

1. eKonto - špičkové elektronické bankovnictví / Raiffeisenbank, a.s.
2. Internetové bankovnictví mBank / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku
3. SERVIS 24 / Česká spořitelna, a.s.

Stavební spoření

1. ATRAKTIV úvěr 3,7 % p.a. / Českomoravská stavební spořitelna, a.s.
2. Zelený úvěr Nízká hyposplátka / Raiffeisen stavební spořitelna, a.s.
3. Družstevní byt / Wüstenrot - stavební spořitelna, a.s.

Hypotéky

1. Účelová Variabilní hypotéka - unikátní na českém trhu / Raiffeisenbank, a.s.
2. Hypotéka po webu / Hypoteční banka, a.s.
3. Flexibilní hypotéka / Komerční banka, a.s.

Úvěry

1. Úvěr na vzdělání / Poštovní spořitelna
2. Úvěr Gaudeamus / Komerční banka, a.s.
3. KONSOLIDACE PŮJČEK - jedinečná nabídka na českém bankovním trhu / GE Money Bank, a.s.

Platební karty

1. AXA karta - první karta, která Vám spoří na penzi / AXA penzijní fond, a.s.
2. Chytrá karta / Česká spořitelna, a.s.
3. Merlin - pojištění platebních karet / Komerční banka, a.s.

Životní pojištění

1. FLEXI životní pojištění / Pojišťovna České spořitelny, a.s.
2. PERSPEKTIVA 6 BN / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
3. Životní pojištění Garant Invest / ING Životní pojišťovna N.V., pobočka pro Českou republiku 

Neživotní pojištění

1. Povinné ručení s živelním pojištěním a pojištěním pobytu v nemocnici zdarma / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
2. Komplexní pojištění vozidel GLOBAL / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
3. Pojištění V KOSTCE - moderní a originální pojištění, které je současně velmi flexibilním balíčkem pojištění pro občany / Česká pojišťovna, a.s.

Penzijní připojištění

1. Penzijní připojištění u Penzijního fondu České spořitelny / Penzijní fond České spořitelny, a.s.
2. ING Penzijní připojištění / ING Penzijní fond, a.s
3. Penzijní připojištění se státním příspěvkem / Generali penzijní fond, a.s.

Podílové fondy

1. ČSOB Zajištěné fondy / ČSOB Investiční společnost, a.s.
2. ČS fondy životního cyklu / Investiční společnost České spořitelny, a.s.
3. ATLANTIK Flexibilní dluhopisový fond / ATLANTIK Asset Management investiční společnost, a.s.

Leasing

1. Optimal leasing automobilů s flexibilními službami / ČSOB Leasing, a.s.
2. Audi 0% A4 a A3 / ŠkoFIN s.r.o.
3. Financování letecké techniky / SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o.


Kategorie B – Produkty určené malým a středním podnikům

Podnikatelské účty

1. Podnikatelské eKonto / Raiffeisenbank, a.s.
2. mBUSINESS KONTO / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku
3. Efekt Start / Komerční banka, a.s.

Podnikatelské úvěry

1. ECO-Energy: úvěr na podporu obnovitelných zdrojů energie / GE Money Bank, a.s.
2. Renovace Plus / GE Money Bank, a.s.
3. EU Profi úvěr / Komerční banka, a.s. 

Pojištění pro podnikatele

1. TREND / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
2. Pojištění právní ochrany pro soukromého lékaře, lékařskou praxi, lékárníka a veterináře / D.A.S. pojišťovna právní ochrany, a.s.
3. TopGEN / Generali Pojišťovna, a.s.

Leasing pro podnikatele

1. Full-service leasing - varianta ALL INCLUSIVE / ALD Automotive s.r.o.
2. PREMIERLEASE 2009 - Hertz Lease Full service leasing / HERTZ LEASE - Archer Sheridan s.r.o.
3. Škoda Octavia 0 % DPH / ŠkoFIN s.r.o.

 

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2009 se pod záštitou ministra financí ČR koná již její 7. ročník. Od začátku soutěže v roce 2003 se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. 7. ročníku soutěže se zúčastnilo 67 finančních společností s celkem 213 produkty.

Nejlepší produkty v 15 kategoriích vybírá Finanční akademie složená z téměř 300 finančních odborníků. Kromě toho uděluje také cenu Novinka roku. Výsledky hodnocení ve Zlaté koruně pomáhají veřejnosti snáze se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují občany k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností.

Významnou součástí Zlaté koruny je hlasování o Cenu veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím internetu a SMS zpráv. V roce 2007 bylo hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kterou se oceňují nejlepší finanční produkty pro malé a střední podnikatele. Do veřejného hlasování se roce 2009 zapojil rekordní počet více než 126 tisíc účastníků.

Zlatá koruna svým zaměřením přispívá ke zdravé konkurenci, podporuje vznik nových produktů a veřejnosti napomáhá k vyšší finanční gramotnosti.

Další informace o soutěži Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info. 

Partneři soutěže Zlatá koruna
Generální partner:
OVB Allfinanz, a.s.
Partneři: CK Fischer, WorldClass, Česká televize, ČT24, Ipsos Tambor, TOP HOTELS GROUP, Vinařství Spielberg
Hlavní mediální partneři: MF Dnes, iDnes
Mediální partneři: Kurzy.cz, Finance.cz, Finanční noviny.cz, Měšec.cz, Podnikatel.cz, Peníze.cz, FinExpert.cz, Osobní finance, NEWTON Media
Odborní partneři: Finanční arbitr České republiky, Asociace penzijních fondů, Asociace hypotečních makléřů, Bankovní registr klientských informací, Nebankovní registr klientských informací, SOLUS, Sdružení obrany spotřebitelů, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Hospodářská komora České republiky, CFO Club, Prague Business Club, Sdružení obrany spotřebitele
Pořadatel soutěže: pdMEDIA s.r.o.

Generální partner soutěže, společnost OVB Allfinanz, a.s., je přední finančně poradenská společnost, působí na českém trhu od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR více než 830 tisíc klientů a spravuje téměř 1,8 miliónu smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

OVB Holding AG se sídlem v Kolíně n. Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení v roce 1970 je klíčovou činností společnosti finanční poradenství, které se soustřeďuje na individuální potřeby klientů – především domácností – v oblastech pojistné ochrany, v otázkách majetkového poradenství, zaopatření na stáří a získávání nemovitostí. V současnosti poskytuje v Evropě poradenství 2,8 miliónu klientů a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB Holding AG nyní působí celkem ve 14 zemích, přičemž pro OVB pracuje přes 4800 aktivních spolupracovníků. V roce 2008 dosáhl OVB Holding, obchodovaný od června 2006 na Frankfurtské burze (Prime Standard), celkových provizních příjmů ve výši 260,2 mil. Euro a EBIT ve výši 28,8 mil. Euro.

 


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688