TNBiz (TN.cz)
Finance  |  19.04.2009 04:00:01

Multimilionář ze Sportky chce obchodovat s akciemi a podívat se na Nový Zéland

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Aprílová středa zcela změnila život výherci ve Sportce, když získal letošní rekordní jackpot ve výši 72 384 867 korun. Jak uvedly oficiální stránky společnosti Sazka, multimilionář chce výhry využít ke vstupu na akciový trh a k cestování do exotických zemí.

Šťastný výherce měl na svém tiketu v osmém sloupečku šestici čísel 5, 12, 14, 23, 24 a 33, která byla vylosována ve II. tahu Sportky. Svou výhrou se zařadil mezi desítku majitelů nejvyšších výher ve více než padesátileté historii této číselné loterie.

„Sázím zcela náhodně jen tak, když jdu do práce nebo na procházku a narazím na informaci o jackpotu přes sto milionů korun,“ svěřil se mladý muž společnosti Sazka. „První apríl s tím neměl nic společného. Věřím hodně věcem, zrovna uvedenému mýtu však nepřikládám vůbec žádnou důležitost,“ dodal.

Zároveň připustil, že tak vysoká suma peněz jeho rodině zřejmě mírně pozmění život. „Člověk je zvyklý na tvrdou realitu a v podstatě co jsme si nevydělali, to jsme neměli. První pocit je šokující, druhý dojem je radostný a při třetím zamyšlení si chtě nechtě připouštíte i skutečnost, zda vysoká výhra nebude následně vykoupena v životě nebo v rodině nějakou nepříjemnou událostí. Věřím, že se tak nestane.“

Po vstřebání prvních dojmů začal výherce uvažovat o tom, jak s tak značnou sumou naloží. „Nikdy jsem neměl možnost investovat větší částku finančních prostředků například na burze s cennými papíry. Tato oblast moderní ekonomiky a především financí mě velice zajímá a nemalou část výhry investuji právě do podobných finančních projektů. Proto ze všeho nejdříve budu preferovat investování prostředků způsobem, který mi zajistí pravidelný přísun financí z kapitálového trhu,“ plánuje si. Poté se chce věnovat cestování. „Předpokládám, že vyrazím za exotickým poznáním například na Nový Zéland. Zajímá mě příroda, historie, dobová kultura a život místních obyvatel.“

Až v sídle společnosti Sazka se výherce s údivem dověděl, že z výhry nemusí zaplatit ani korunu na daních. „Původně jsem počítal s více než třetinovou daňovou ztrátou. I při pomyslném odečtení předpokládané daně se neustále domnívám, že jsem vyhrál obrovskou částku. O to víc zbude za ušetřené daně na charitu v podobě potřebného lékařského vybavení a přístrojů, o čemž jsme v rodině hovořili jako o jedné z prvních investic. Nejsem typ člověka, který by přestal po mnoha letech chodit do práce a nemíníme vybočit z dosavadního životního stylu a zvyklostí. Rozhodně zůstaneme ve východních Čechách,“ dodal milionář.

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

20.04. 17:01  Není k čemu blahopřát. (buffet)
20.04. 16:40  Není k čemu blahopřát. (Sekáč nepřihlášený)
20.04. 16:36  Není k čemu blahopřát. (buffet)
20.04. 16:02  Není k čemu blahopřát. (Sekáč nepřihlášený)
20.04. 15:56  Není k čemu blahopřát. (ZiIvar z chudobince*)

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688