Tiskové zprávy  |  29.01.2009 11:24:18

Zájem o diamanty v postkomunistických zemích poroste; ceny mírně stoupnou

Společnost Diamonds International Corporation - D.I.C. a.s., která se na trzích střední a východní Evropy specializuje na prodej investičních diamantů, drahých kamenů a originálních luxusních šperků, předpokládá, že rok 2009, jenž je spjat především s tématem celosvětové finanční krize, nebude mít výrazný vliv na obchod s investičními diamanty. V závěru loňského roku posílila společnost své obchodní aktivity na Slovensku, v letošním roce se společnost chystá na expanzi svých aktivit do Ruska, Maďarska a na Ukrajinu a rovněž hodlá rozšířit svůj vliv na polském a balkánském trhu.

Indexová cena diamantů před koncem roku 2008 mírně klesla, tento pokles byl však vyvážen poměrně prudkým nárůstem ceny dolaru, nedošlo tedy k ponížení diamantu coby obchodní komodity (udržela se  nad hodnotou na počátku roku 2008). „Očekáváme, že ceny diamantů se zvednou, nepůjde ale o tak strmý růst jako tomu bylo v předchozích letech,“  komentuje situaci na trhu Luboš Říha, předseda představenstva Diamonds International Corporation - D.I.C. a.s. a dodává,  že společnost neočekává v důsledku finanční krize ani pokles poptávky po investičních diamantech. Diamant patří k tradičním komoditám, které neztrácí svou hodnotu a přináší investorovi i ve velmi nejistém období významnou jistotu zajištění a zhodnocení. Diamant jako investice a efektivní forma úschovy majetku se využívá po staletí a v krizích, které svět v určitých cyklech postihují, má své hluboké opodstatnění. „Diamanty jsou komoditou, která se prodává stále,“ uvádí Luboš Říha.

Společnost D.I.C. dále predikuje, že na západ od naší republiky může poptávka mírně stagnovat, ale v České republice a také obecně v zemích postkomunistického bloku naopak očekává větší nárůst poptávky. Objem uskutečněných investic pak nedosáhne takové výše jako v západních zemích, společnost je ale přesvědčena, že jsou zde stále nezanedbatelné obchodní kapacity.

Zavedení jednotné evropské měny, která je v platnosti například na slovenském trhu, společnost D.I.C. vítá. Jednotná měna a jednotný systém je pozitivním faktorem, jenž usnadňuje celý proces nákupu investičních diamantů. „Současné kolísání kurzů nám přináší spíše problémy, proto bychom uvítali zavedení jednotné měny i v České republice. Znamenalo by to pro nás jednodušší obchodování,“ říká Přemysl Synek, generální ředitel D.I.C. Zároveň ale dodává, že z hlediska českého státu hodnotí dosavadní vyčkávací taktiku v procesu přijetí Eura za rozumný krok.

O společnosti:

Společnost Diamonds International Corporation - D.I.C. a.s. zahájila svou činnost koncem roku 2005. Hlavní obchodní aktivitou je prodej investičních diamantů a velkoobchod s drahými kameny, prodej a výroba originálních luxusních šperků.  Prodávané diamanty (včetně diamatů ve špercích) jsou opatřeny certifikátem předních gemologických laboratoří, akceptovaných po celém světě.Společnost je členem Antverpské diamantové burzy Beurs voor Diamanthandel. Platí se výlučně bankovním převodem. Obchodník si účtuje marži ze sjednaného kamene v řádu několika procent. Diamonds International Corporation disponuje velkými zásobami investičních diamantů v hodnotách od několika desítek tisíc a až po milión eur, které jsou k prohlédnutí v showroomu společnosti v Široké 15, Praha 1.

Více o společnosti na www.dic.as

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688