Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  22.01.2009 14:36:11

O licence CENTURY 21® je na českém trhu velký zájem

Značka CENTURY 21 bude na českém realitním trhu stále viditelnější. Licenci pro provozování realitní kanceláře pod značkou Century 21si již koupily tři společnosti, několik dalších franšízových smluv je těsně před podpisem. Zájem o značku projevují jak realitní kanceláře, tak i soukromí investoři.

 

Přestože se největší světová realitní společnost Century 21 usídlila na českém trhu teprve před necelými dvěma měsíci a své služby pro konečné zákazníky zahájí v průběhu února, už nyní se o možnost podnikání pod značkou Century 21 zajímají desítky realitních kanceláří.

 

„Ještě do Vánoc jsme uzavřeli prodej tří licencí, s dalšími zájemci pak dolaďujeme smlouvy. Prodej první licence jsme přitom plánovali až na konec února či začátek března,“ potvrdil  generální ředitel české pobočky Century 21 Aleš Mazgaj. Podle něho za vysokým zájmem o začlenění do největšího světového franšízového řetězce Century 21 stojí především zázemí vlivné a renomované realitní skupiny a 37letá úspěšná tradice značky, nahrávat mu může i současná finanční krize.

 

„Propad v prodejích nemovitostí je značný, což se samozřejmě na obratu realitních kanceláří projevuje. Ne každá společnost je pak natolik silná, aby tento propad v tržbách ustála. Realitní firmy si totiž po tolika letech růstu zvykly podnikat s vysokými náklady, které je nyní mohou tlačit do potíží,“ uvedl Aleš Mazgaj.

 

Co mohou noví majitelé licence Century 21 získat? Je to jednak přístup do jedinečné databáze čítající zhruba 9 000 realitních kanceláří po celém světě, know -how v oblasti vzdělávání makléřů, marketingu a především pak přístup k novým zakázkám a klientům.

„Už nyní začínáme jednat o spolupráci se zástupci developerů či bankovních institucí, které nás kontaktují a které si uvědomují potenciál, které jim CENTURY21 může přinést.Tyto zakázky velkých klientů si pak samozřejmě mezi sebou rozdělí naši franšízanti,“ vysvětlil Aleš Mazgaj. 

 

To potvrzuje i první majitel licence Century 21 na českém trhu. „Jsme si vědomi toho, že nám podnikání pod touto světovou značkou může přinést nové zajímavé zakázky a klienty a špičkové makléře, ke kterým bychom se jednoduše nedostali. Ale lákalo nás také to, že můžeme přispět k rozvoji a podpoře Century 21 na českém trhu, což franšízový systém této společnosti umožňuje,“ řekl Petr Továrek ze společnosti Dobrebyty  s.r.o., která se jako první do franšízového řetězce Century 21 zapojila.   

 

Century 21 plánuje, že během prvního roku působení prodá dvacet licencí, do tří let by jich pak chtěla mít zhruba 90. Do pěti let by pak kancelář Century 21 měla být v každém městě s více než 20 tisíci obyvateli.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688