Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Výběr zpráv  |  22.12.2008 12:37:38

Za třicet stříbrných prodáme všechno.

Tak nám to zas ta „socanská“ nadutost nandala, paní Műllerová, jistě by řekl snad všem Čechům známý dobrý voják Švejk, kdyby měl komentovat poslední tahanice mezi ČSSD a ODS. Šéf všech levicových brachů Jiří Paroubek si je jistý sám sebou a každá jeho sprostota, hulvátství a výmysly oranžové partičky mu přidávají další bodíky u voličů. Nemusíte mít rádi, ba co říkám, můžete i bytostně nenávidět současnou vládu a koaliční strany, vždyť oni jsou stejní... Jenže to, co předvádí Paroubek a jeho parta v honbě za mocí je hnus. A všímají si toho i v centrálách politického rozhodování v Evropě. Naposledy v sídle vojenského uskupení, jehož jsme, světě a Paroubku, div se, již nejedno léto členy. A máme z toho nejen dobra, ale i zla. Třeba v podobě závazků, které máme plnit ve vojenských misích. Jenže, jak se zdá, Paroubkovi žádné smlouvy, ze kterých on a jeho strana nic nemá, nevoní. Tudíž je podle něj není ani třeba plnit. Vždyť každý klacek pod nohy koalici se hodí. Prý si to tak přeje sociálně demokratický volič.

 

Česká vláda je slabá. Bohužel. Oslabují jí nejen vlasní poslanci, kteří „hrami“ naslepo marně doufají, že si jich historie všimne. Pravda, můžeme rozebírat důvody pro a proti výběru jednotlivých lidí, jenže to by nikam nevedlo. A protože je vláda slabá moc jí toho už k ubránění nezbývá. Ale rozhodla se bránit aspoň mezinárodní závazky za každou cenu a neudělat si nejen z vojenských misí, ale ani z předsednictví EU ostudu. A může se to zdát někomu lež, ale úředníci nepřistupují k propagaci země jistě s vidinou uškodit, tak jako Jiří Paroubek. Komentátor serveru Neviditelný pes zašel dokonce tak daleko, že označil nenávist mezi dvěma hlavními politickými stranami za nepřekonatelnou. Podle něj nenávist odsunula stranou i takové „drobnosti“, jako je právě předsednictví v Evropské unii a vojenské angažmá ve válečných konfliktech.

 

Jiří Paroubek možná zvítězí v příštích volbách a konečně i s nadutými nohsledy, jako je vícehejtman Královehradeckého kraje Dryml ukáže, zač je toho socanský loket. Jenže pro stále větší procento lidí je tahle nízká nadutost, arogance a zlomyslnost a zášť lepší variantou než cokoli jiného. A když je čas Vánoc, bude se hodit jistě oslí můstek - biblický Jidáš by z nás Čechů měl dozajista radost. Nikdo na světě snad tak tolik, jako my, nevymění za pověstných třicet stříbrných, rozuměj za plané sliby, že nebudeme muset bojovat, že se nebudeme muset snažit, usilovat o svobodu, a budeme mít všichni všechno stejné a stát v řadě pěkně za sebou, nebo-li jak řekl Neviditelný pes: být v zápecí a klídek a malou domů. A Neviditelný pes dodává: Nejhorší je, že Paroubkovo volební vítězství je, zdá se, v dohledné budoucnosti nevyhnutelné - a pak se stane tento hnus vládní politikou. Potěš nás nejen Jidáš.

 

30.12. 00:56  světe div se... (MR40)
29.12. 10:40  Kdo je v Čechách a na Moravě pravice? (Džamila)
29.12. 10:02  Poděkování autorovi (Džamila)
27.12. 21:11  Autor článku (Tatrman)
27.12. 20:54  Autor článku (Camel)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688