Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Výběr zpráv  |  02.06.2008 14:30:59

Český podzim bude horký. A nejen v televizi

Zatímco první letní pařáky už dávají o sobě vědět, horký podzim se teprve chystá. Ať už ten v politice, nebo v našich peněženkách, či nakonec na televizních obrazovkách. „No jo.. vždyť bude ta digitalizace, tak co otravuje…?“ určitě si říká nejeden z vás. Jenže chyba lávky. Řeč je tu o tom, že televize Prima se chystá do svého programového schématu zařadit novou reality show, s českým překladem Chvíle pravdy.

 

A proč to bude horký podzim? Inu, několik ukázek z You Tube stálo opravdu za to. Můžete si jistě říct: „Tak co, máme tu Radu pro rozhlasové a televizní vysílání,“ která nějaké ty kolize s právem, slušnou výchovou a položením rovnítka mezi realitu a tv vysílání striktně ohlídá, že. Jenže jak, když soutěž je založena na tom, že ten, kdo usiluje, hádejte o co, no přece o velmi slušné peníze, musí odpovídat podle pravdy. A o tom, že si své odpovědi nevymýšlí, rozhoduje detektor lži. Pokud soutěžící na všechny otázky odpoví pravdivě, získá hodně zajímavý jackpot. Moralisté už jistě zvedají prst a musím říct, že po shlédnutí několika dílů soutěže s nimi souhlasím, ale je fakt, že volba zúčastnit se takového „svlékání se“ před diváctvem leží na každém z nás.

 

„Byla jste manželovi po svatbě nevěrná?“, nebo „Myslíte na skupinový sex se svými spolupracovníky?“ To jsou jen náhodně vybrané dotazy moderátorů soutěže, u kterých vyzpovídali vždy zástupkyně něžného pohlaví. Ti z vás, kteří chtějí vědět, jak ony dotyčné odpověděli, nechť zkusí své hledací schopnosti na You Tube a uvidí, co je to ta pravda. J Snad bude stačit, když řeknu, že obě dotazované před vykulenými manželi a rodinami vždy nějak odpověděly. Jedna pravdivě a druhá nemluvila pravdu. Té druhé to nezávidím. V přímém přenosu nasadit manželovi parohy, není, uznáte sami, nic příjemného. Ale možná, že těch 500 000 dolarů za podobná odhalení stojí.

 

Formát soutěže Moment of Truth, tedy česky Moment pravdy, přichází, odkud jinud, než z USA. Mediální manažeři TV Prima sázejí na to, že nepříjemné otázky, jako ty, zda soutěžící někdy podvedl partnera, zda lituje svého sňatku, jestli někdy kradl, jestli je někdy sexuálně přitahován k osobám stejného pohlaví a podobně, vzbudí ty právé emoce i u českého diváka. A… konečně přehoupnou výsledky sledovanosti, v posledních měsících tak rychle padající jako shnilé ovoce ze stromu, zas na vítěznou stranu. Tedy na stranu televize Prima. Jenže to, co už vidět nechceme je nejen to, že místo toho, abychom šmírovali sami sebe, a zkusili příště lepší závěry, šmírujeme raději sousedy a známé, abychom je viděli nahé a v „akci“. Chceme se instantně bavit a jedinou motivací k upřímné zpovědi je jen a jen značná finanční částka. Ťukáte si na čelo a mračíte se nad moralizováním. Máte pravdu, lepší bude se dívat nejlépe na vlastní manželku, jak se jí moderátor ptá, jestli vám „zahla“ se sousedem.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688