Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Marketing a média  |  11.04.2008 16:55:36

Prodej Seznam.cz zajímavou příležitostí na výdělek

Mediální svět v uplynulých dnech rozčeřila zpráva o tom, že lídr dění domácí internetové scény, totiž společnost Seznam je údajně na prodej. Na většinového majitele firmy Iva Lukačoviče se sesypali novináři doslova jako včely na med, ale ten jim rázně kontroval: „Seznam rozhodně není na prodej.“ „Je to aprílový fór. Pokud vím, rozšiřuje to někdo z konkurenčního portálu Centrum. O prodeji v žádném případě neuvažuji," uvedl pro deník E15 Lukačovič. Přestože se mluví o možných zájemcích jako o bohatých partnerech, neboť jsou mezi nimi údajně fond Warburg Pincus, dále provozovatel televize Nova, mediální společnosti CME, či skupina European Directories, která vlastní vydavatele Zlatých stránek Mediatel, na názoru Iva Lukačoviče to nic nezměnilo. Ani vidina 15 miliard korun, které by z případného prodeje mohl inkasovat.

 

Přesto ekonomičtí komentátoři možnost prodeje Seznamu do rukou nového strategického partnera nevylučují. Pokud by k prodeji došlo, podle různých odhadů, jak už jsem naznačil, by si Lukačovič přišel na obrovský balík peněz. A zdá se, že nejen on. Na prodeji Seznamu mohou vydělat také sázkaři. „Změní internetový portál Seznam.cz do konce června hlavního majitele?“ ptají se už nyní třeba bookmakeři sázkové kanceláře Unibet.

 

Podle informací ze sázkové kanceláře vynese kladná odpověď na otázku, zda se prodej Seznamu.cz uskuteční do konce letošního školního roku sázkaři pětinásobek vložené sumy, pravděpodobnost, že největší internetový portál v Česku majitele nezmění je oceněna kursem 1,14:1. „I když ohlášený prodej Seznamu vypadá jako docela podařená fáma, poté, co došlo k prodeji Centra a Atlasu asi nic na českém internetu není nemožné,“ vysvětluje bookmaker Unibetu Lukáš Vincent. „Zatím spíše věříme Ivu Lukačovičovi, že se svého dítěte nebude chtít zbavit,“ dodává. Tak uvidíme, schválně, zkuste odpovědět na naší, podobně formulovanou anketu ZDE .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688