Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  13.03.2008 12:03:22

Allianz pojišťovně vzrostl v roce 2007 čistý zisk o 53,8 %

Praha, 13. března 2008; Allianz pojišťovna vytvořila v roce 2007 zisk po zdanění podle IFRS ve výši 1,11 mld. . To představuje v meziročním srovnání nárůst o 53,8 %. Jedná se o nejlepší výsledek v celé patnáctileté historii Allianz pojišťovny.

 

Předseda představenstva Allianz pojišťovny Miroslav Tacl řekl:Rok 2007 byl pro Allianz pojišťovnu velmi úspěšný. V oblasti životního pojištění jsme rostli rychleji než český pojistný trh, v neživotním pojištění se nám dařilo postupně nahrazovat odchod nadnárodních klientů z českého trhu díky cílené orientaci na české podnikatelské subjekty. Je to výsledek týmové práce a vysokého nasazení všech zaměstnanců, pojišťovacích poradců i obchodních partnerů. Všem patří poděkování za jejich profesionalitu, elán a zaujetí pro společné cíle. Jsem přesvědčen o tom, že Allianz pojišťovna má všechny předpoklady pro další upevňování své pozice jako jedné ze tří největších pojišťoven na českém trhu.“

 

Celkové hrubé předepsané pojistné za rok 2007 dosáhlo objemu 9,6 mld. , což v meziročním srovnání představuje nárůst o 2,4 %. V celkovém hrubém předepsaném pojistnémroce 2007 Allianz pojišťovna potvrdila svou tržní pozici jedné ze tří největších pojišťoven na českém trhu.

 

Výrazný úspěch zaznamenala Allianz pojišťovna v oblasti životního pojištění, kde předepsané pojistné v meziročním srovnání vzrostlo o 21,7 % a dosáhlo objemu 2,6 mld. . Allianz pojišťovna tak v životním pojištění překonala průměrný růst trhu, který v roce 2007 dosáhl 14 %. Allianz pojišťovna zaznamenala mimořádný úspěch především s jednorázovým investičním pojištěním Euroindex, ale také s dalšími produkty ze své nabídky životního pojištění, jako jsou životní pojištění Rytmus a dětské pojištění Pastelka.  

 

oblasti neživotního pojištění Allianz pojišťovna dosáhla předepsaného pojistného v objemu 6,99 mld. , což je o 3,3 % méně než v roce 2006. Oblast neživotního pojištění stále negativně ovlivňuje odchod velkých mezinárodních klientů z českého trhu a pokles sazeb na mezinárodním i domácím trhu. Allianz pojišťovna se v reakci na tyto faktory zaměřuje více na český trh a odchod nadnárodních klientů postupně nahrazuje obchodem s ryze českými subjekty. Trh neživotního pojištění obecně nevykazoval v roce 2007 velkou dynamiku růstu, pojistné sazby byly ovlivňovány ostrým konkurenčním prostředím. Přesto v některých oblastech neživotního pojištění, jako je cestovní pojištění, pojištění podnikatelů a pojištění soukromého majetku Allianz pojišťovna dosáhla pozitivního růstu.

 

Vnímání Allianz pojišťovny jako jedné z uznávaných společností působících na českém trhu podtrhuje umístění na desátém místě v anketě Českých 100 nejlepších 2007. 

 

 

Ko

Pavla Paseková, vedoucí oddělení komunikace

Allianz pojišťovna, a. s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688