Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  17.09.2007 11:35:53

Raiffeisenbank poskytuje hypotéky až do 120% hodnoty nemovitosti a nový úvěr „2 v 1“

Raiffeisenbank a.s. představuje v rámci podzimního balíčku několik desítek hypotečních úprav. Mezi hlavní novinky patří financování až do 120% hodnoty nemovitosti, kombinace účelového a neúčelového úvěru, snížení věkové hranice žadatelů o úvěr či rozšíření způsobů financování.

 

Raiffeisenbank s účinností od poloviny září nabízí klientům novou variantu úvěru, tzv. „2 v 1“. Tento úvěr umožňuje v rámci jedné smlouvy čerpat peníze jak účelově, tak i neúčelově. „Klienti často použijí veškeré prostředky na pořízení bydlení a nezbývají jim peníze na vybavení domácnosti či jiné výdaje. Pomocí tohoto úvěru bude moci najednou financovat jak samotnou nemovitost, tak i veškeré další výdaje, u kterých navíc banka nezkoumá účel jejich použití,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

 

Hypotéku „2 v 1“ tak využijí především ti klienti, kteří potřebují dodatečné peníze na investice spojené s vybavením domácnosti, které dosud nebylo možné financovat účelově – např. nákup nábytku, domácí elektroniky apod. Část peněz může využít na cokoli dle svého uvážení  - ať už nákup auta, na dovolenou či investice. Bude přitom splácet pouze jeden úvěr s jednou úrokovou sazbou a jednou dobou splatnosti „Prakticky se jedná o spojení klasické a americké hypotéky,“ dodal Jan Bureš. Neúčelová část úvěru může dosáhnout maximálně 20% celkové výše úvěru.

 

Raiffeisenbank nově rovněž poskytuje hypoteční úvěry až na 120% hodnoty zastavené nemovitosti. Lze tedy získat úvěr ve vyšší hodnotě, než je odhadní cena zastavené nemovitosti. „Zejména u klientů s vyššími příjmy jsme zaznamenali častější požadavek na podobný typ financování,“ vysvětlil Jan Bureš. V této fázi bude financování až 120% hodnoty nemovitosti možné pro nemovitosti se zástavní cenou minimálně dva miliony korun a pro klienty s měsíčním příjmem převyšujícím 100 tisíc korun.

 

K celé řadě úprav došlo rovněž u úvěrů na výstavbu nemovitosti. Pro doložení účelu úvěru
na výstavbu nově banka nevyžaduje dokládání faktur a jiných dokladů, hypotéku lze rovněž čerpat do 100% hodnoty pozemku. U hypoték na bydlení lze nově zastavit i ateliér určený k trvalému obývání.

 

Minimální věk žadatele o jakoukoli hypotéku z nabídky Raiffeisenbank nově klesá na 19 z dosavadních 21 let. Zároveň se zvyšuje maximální možný věk žadatele, pokud společně
o hypotéku žádají rodiče s dětmi. Nyní tak na hypotéku se splatností 20 let dosáhne i klient
ve věku 60 let, zatímco doposud byl maximální možný věk pro takový úvěr 50 let.

 

Od poloviny září Raiffeisenbank a eBanka rovněž rozšiřují možnosti čerpání u úvěrů bez doložení příjmů, u variabilní hypotéky a americké hypotéky. U americké hypotéky se Raiffeisenbank stala první bankou, která umožňuje financovat až 80% hodnoty nemovitosti oproti dosavadním 70%. Hypotéku bez doložení příjmů Equi lze nově poskytnout až na 70% hodnoty nemovitosti, zatímco doposud to bylo pouze 50 procent. Stejným způsobem
je navýšena možnost financování variabilní hypotékou, u které si klient sám ovlivňuje výši splácených úroků. „U variabilní hypotéky navíc klesly nároky na bonitu klienta, takže na úvěr může dosáhnout více klientů,“ vysvětlil Jan Bureš.

 

Ke změně dochází rovněž u hypotéky spojené s investičním životním pojištěním nazývané Stabilita Invest. Stabilita Invest umožňuje i výhodné investování a zhodnocení vložených prostředků, nově může být investiční portfolio u této hypotéky tvořeno akciemi až z 80%, zatímco doposud to bylo pouze 50%.

 

Raiffeisenbank v letošním roce zaznamenává rekordní zájem o hypotéky, v 1. pololetí poskytla úvěry za 10,3 miliardy korun, což je meziroční nárůst téměř o 150 procent. Banka pravidelně přináší na český hypoteční trh ojedinělé produkty a inovace, letos mj. představila novou turbo hypotéku, která klientovi umožňuje splatit úvěr předčasně bez jakýchkoli sankcí. Raiffeisenbank letos začala rovněž nabízet nové fixace na 2, 4, 6 a 7 let, prodloužila maximální dobu splatnosti hypotéky až na 40 let a uvedla tzv. variabilní hypotéku, u které klient může aktivně ovlivňovat výši měsíční splátky. V rámci integrace s eBankou jsou všechny hypotéky Raiffeisenbank od letošního roku nabízeny i na pobočkách eBanky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688