Ing. Pavel Balga (FINANCE Zlín, s.r.o.)
Akcie v ČR  |  10.10.2000 18:09:05

Akcie vyčkávají na další vývoj NASDAQ

 

Domácí akcieúterý opatrně posilovaly. NASDAQ včera překvapivě smazal většinu ze své čtyřprocentní ztráty, na což ráno s povděkem reagovaly západoevropské trhy. Ty v očekávaní dalšího propadu technologických titulů v USA po 16:00 poklesly a po otevření doháněly ztráty. K nim se přidal i český trh, který otevíral rovněž výše. Index PX-50 sice otevíral nad pěti sty body, pod psychologickou hranici se však vrátil po 90 minutách obchodování.

Celkově index PX-50 posílil o 0,16% na 499,6 bodu, PX-D přidal 0,18% na 1394,4 bodu. Objem obchodů ve SPAD se ve srovnání se včerejškem mírně zvýšil a dosáhl 416,56 mil. .

ČSÚ v úvodu dne prezentoval zajímavé makroekonomické zprávy, trh na ně však tradičně nereagoval. Průmyslová výroba v srpnu meziročně vzrostla o 11%, stavební produkce byla meziročně vyšší o 8,2%.

Z vývoje kursů v Evropě bylo znát vyčkávání na hospodářské výsledky významných amerických společností za třetí čtvrtletí. Indexy během dne vykazovaly nepatrné změny, negativní zprávou bylo snížení hodnocení výrobců polovodičů v USA.

Jediným titulem, který ve SPAD významněji oslabil, byl ČEZ. Jeho akcie oslabily o 1,20% na 108,99 . Další nové zprávy, které by mohly kurs výrazněji podpořit se neočekávají a obchodníci, kteří spekulovali na výraznější zájem zahraničních investorů vybírají alespoň částečné zisky.

bankovních titulů se dnes dařilo lépe Komerční bance, jejíž cena dnes doháněla včerejší pokles. KB posílila o 1,91% na 836,30 . Česká spořitelna si připsala 0,91% na 208,70

Vláda bude na středečním zasedání projednávat privatizaci telekomunikačních společností. Ministerstvo financí navrhuje odložit do 30. listopadu rozhodnutí vlády o privatizaci 51% podílu státu v Telecomu. Poradce pro prodej společnosti už údajně kontaktoval TeleDanmark, Telekom Austria, Telekom Italia a Deutsche Telekom. Posledně jmenovaná společnost se Českého Telecomu vzdala už před časem, stanovisko ostatních společností není známo. Akcie Telecomu dnes stagnovaly na 507,60 .

Posílení se dočkaly České radiokomunikace, jejichž kurs reagoval na zvýšený zájem o telekomunikační společnosti na evropských trzích posílením o 0,71% na 1547

Tabák posílil o 0,08% na 5956 , Unipetrol naopak oslabil o 0,19% na 64,25 .

Pozitivní makroekonomické zprávy podpořily kurs české koruny, akciový trh nyní sleduje hospodářské výsledky technologických titulů na NASDAQ.

 Pavel Balga, FINANCE Zlín, s.r.o.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688