Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  19.12.2006 10:43:19

Přichází velká konkurence pro spořící programy

Společnost Atlantik - Kilcullen AM, člen skupiny KKCG, připravila všem investorům speciální vánoční dárek. Přinesla na trh fond ABN AMRO LifeCycle Funds, který je svou koncepcí úplnou novinkou na trhu. S velkou pravděpodobností bude velkou konkurencí pro spořící programy.  

 

Právě na Vánoce přináší společnost Atlantik – Kilcullen AM, člen skupiny KKCG, zcela nový fond ABN AMRO LifeCycle Funds, který je opravdovým vánočním dárkem. Využívá zcela novou koncepci fondů určených k dlouhodobému spoření nebo k cílenému uchovávání hodnoty investic. Tyto fondy vynikají unikátním systémem snižováním rizika v závislosti na blížícím se datu výplaty fondu a aktivním řízením fondů umožňujícím zahrnout všechny druhy aktiv (včetně rozvojových trhů a nemovitostí). „Jsme přesvědčeni , že se fondy ABN AMRO LifeCycle Funds stanou velkou konkurencí všem současným spořícím produktům, ať už důchodovým nebo i jinak zaměřeným. Měly by tyto stávající produkty překonat zejména výnosností, ale i velkou flexibilitou a likviditou, která je činí  jedinečnými.“ informovala Dagmar Adamcová tisková mluvčí společnosti Atlantik – Kilcullen AM.

Fond řídí svou investiční strategii aktivně. Manažer fondu mění strukturu portfolia nejen v závislosti na počtu let zbývajících do cílového roku fondu, ale také dle aktuálního vývoje na finančních trzích. Tím je tedy schopen průběžně regulovat riziko a fondy tak mají velký potenciál dosáhnout velmi zajímavých výnosů při zachování přijatelné míry rizika. Fondy budou postupně investovat do kombinace akcií, dluhopisů, nepřímého nemovitého majetku a nástrojů peněžního trhu. Z toho je zřejmé, že z počátku je investováno s mírně zvýšeným rizikovým profilem, který je postupně snižován tak, že rozložení investic je více zaměřeno do méně rizikovějších nástrojů, jako jsou např. dluhopisy. S blížícím se cílovým datem je tedy riziko systematicky snižováno. ABN AMRO LifeCycle Funds mají pro investory také obrovskou výhodu v tom, že z něj snímají dennodenní sledování trhů a rozhodování se o vhodné struktuře investice (tj. do jakého typu majetku aktuálně investovat).

 

 

ABN AMRO LifeCycle Funds 2015-2040

 

Lifecycle Funds v základních bodech:

 

  • Jednoduché a komplexní řešení pro spořící plány ( důchodové, vzdělávací, bytové)
  • Vhodný základ celoživotního spořícího programu
  • Nízko rizikové cílené uložení peněz
  • Riziko a výnos se průběžně mění a prakticky opisují životní cyklus
  • Levný a výnosný produkt využívající velké síly složeného úročení (nejedná se o fondy fondů)
  • Vysoká likvidita vložených prostředků (fond je možné kdykoliv a bez sankcí odprodat)___________________________________________________________________________

KKCG je soukromý investor patřící mezi nejvýznamnější finanční skupiny v České republice. Spravuje majetek převyšující 42 miliardy korun a zaměstnává přes 7000 pracovníků. Dlouhodobě se profiluje jako strategický a finanční investor společností orientovaný zejména do průmyslového, finančního a ropného a plynárenského odvětví. Skupina KKCG drží podíly ve více než 20 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří například Moravské naftové doly, SPP Bohemia, ATLANTIK finanční trhy, vydavatelství Stanford s tituly Profit, Czech Business Weekly nebo TOP TV. Kromě České republiky působí i v USA, Kanadě, Pákistánu, Velké Británii, Nizozemsku, Německu, Polsku, Rumunsku, Rusku, Ukrajině a na Středním východě.

 

Dagmar Adamcová


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688