Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  06.11.2006 14:10:28

ČS - měsíční strategie pro akciové trhy

Měsíc říjen byl zatím jedním z nejúspěšnějších v tomto roce, protože si akcie na pražské burze (měřeno indexem PX) připsaly 6.3%. Vývoj byl víceméně jednosměrný, když pouze akcie Zentivy a Orca skončily v červených číslech. Hlavními tahouny růstu byly ČEZ a Erste Bank, tedy tituly s největší vahou v indexu. Říjen byl měsícem, kdy se „něco“ dělo a tak se do popředí zájmu dostaly společnosti, které většinou stojí ve stínu ČEZu, Telefonicky a Komerční banky. Zajímavý „newsflow“ jsme totiž mohli pozorovat i na titulech jako třeba Unipetrol, Philips Morris CR nebo třeba Erste Bank. I kvůli tomu se v tomto měčníku nemusíme tolik věnovat tomu politickému přešlapování na místě. Volby do třetiny senátu a místních zastupitelstev dopadly vítězstvím občanských demokratů, ale pro tu „velkou“ politiku jsou zatím karty rozdány poměrně (ne)jasně.

CME
Podíl na příjmech z reklamy začíná opět růst (třetí měsíc po sobě), ale objevily se problémy. Poslanci notně podporováni reklamními inzerenty možná změzákon a ještě nějaký čas ponechají reklamu na státní České Televizi.
Doporučení - cíl 68,3 EUR, stupeň v revizi

ČEZ
I když se rizika objevují, po propadu v září zařadila akcie vyšší rychlostní stupeň. Je pravda, že motoru pomohlo i pár „polských“ koní navíc, ale každopádně jsme už na dohled devíti stovkám. My si stojíme za svým oceněním (cílovka 962 Kč), ale reflektujeme další možné riziko – palivo v Temelíně.
Doporučení - "koupit", cíl 989 .

TO2
Výsledky trh příjemně překvapily, na všech úrovních předčily očekávání analytiků. Co je potěšitelné, společnost zvýšila odhad zisku na úrovni OIBDA za celý letošní rok. Spolu s velmi nízkou (téměř žádnou) zadlužeností a velkými zadrženými zisky, doporučejeme pozorně sledovat informace o budoucích dividendách.
Doporučení - "koupit", cíl 550 .

Komerční banka
Marně lovíme v paměti, ale žádnou zprávu jsme během měsíce nezaznamenali. Tak snad investorům jen připomeneme, že datum zveřejnění kvartálních výsledků s neúprosně blíží, takže 9. listopadu pozor!
Doporučení - "akumulovat", cíl 3800 .

Orco
Emise nových akcií, nějaké waranty, některé další oznámené projekty, atd. To vše je Orco. My na to bohužel odpovíme jen tak, že už se těšíme, nezávislý valuátor oznámí aktuální hodnotu NAV a porovnáme s naším očekáváním (někdy začátkem příštího roku). Ještě jedna věc, horší rating se pravděpodobně nagativně podepíše na dražších dluzích.
Doporučení - "akumulovat", cíl 3122 .

PMČR
Nové koště dobře mete aneb po příchodu Anji Fiedler do čela „tabáku“ jakoby společnost někdo polil živou vodou. Rovněž vítáme otevřenější postoj vůči médiím, kterým se nová šéfka zatím prezentovala.

Unipetrol
Prodej Kačuku Kralupy vesele pokračuje, neratovická Spolana je dokonce již prodána, společnosti Anwil, rovnež ptřící pod PKN Orlen. Cena se na první pohled zdála nižší, ale uvidíme co přinese detailnější rozbor. Říjnový výpadek refinérie v Litvínově se určitě na výsledcích společnosti podepíše, ale to zjistíme až příští rok
Doporučení - "koupit", cíl 251 .

Zentiva
Zentiva si oproti minulému měsíci pohoršila a z letargie ji neprobraly ani čtvrtletní výsledky. Ty sice potvrdily, že konsolidace rumunského Sicomedu proběhla v pořádku, ale jinak trh nijak nepřekvapily.
Doporučení - "akumulovat", cíl 1390 .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688