Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  17.09.2006 02:13:34

Nokia zahajuje spolupráci s Electronic Arts


Nokia, leader v mobilní komunikaci a společnost Electronic Arts, největší světová firma zabývající se interaktivní zábavou oznámili spolupráci, která učiní ze společnosti Electronic Arts většinového dodavatele mobilních her do milionů mobilních zařízení tohoto finského výrobce. Toto řešení dovolí zákazníkům využívající mobilní telefony snadnější přístup k downoloadu her díky řadě „obchodů“. Z počátku budou zákazníci schopni do svých mobilních telefonů stáhnout 7 titulů, mezi které patří Tetris®, Tetris® Mania, The Sims(TM)2, Doom®, FIFA 06, Tiger Woods PGA TOUR® 06 and FIFA Street 2. V polovině roku 2007 hodlá Nokia s EA prohloubit spolupráci natolik, že bude u uvedení na trh velmi očekávané platformy pro mobilní zábavu nové generace, kde budou nejlepší produkty této společnosti upraveny na přání zákazníka pro zařízení Nokia S60. Electronic Arts (EA) se sídlem v Redwood City, Kalifornie, patří mezi špičkové světové softwarové společnosti zabývající se interaktivní zábavou. Byla založena v roce 1982 a zabývá se vývojem, vydáváním a distribucí interaktivního softwaru pro videohry, osobní počítače a internet. Své produkty vydává pod třemi značkami: EA SPORTS, EA GAMES a EA SPORTS BIG.

Nokia a EA budou společně pracovat na tom, aby zážitek z hraní her na mobilních přístrojích značky Nokia byl celosvětové nejlepší,a obě dvě společnosti se shodují, že v tomto úsilí nehodlají stagnovat, ale stále kvalitu zvyšovat.

Podle místopředsedy p. Mitche Laskyho, Nokia sdílí jejich vizi, jak nejvíce zjednodušit výběr a hraní her v nejlepší kvalitě pro lidi na celém světě. Těšíme se na úzkou spolupráci se společností Nokia na propagaci systému, který popožene mobilní hraní kupředu. Tento vztah dá dohromady naši skvělou značku a vývojová studia s novátorským hardwarem a klienty po celém světě, které Nokii stále přibývají.

Dle vyjádření ředitele společnosti Nokia, do jehož působnosti náleží multimediální hry, je jádro strategie společnosti Nokie týkající se her, zjednodušit lidem cestu, jak je nalézt, koupit a hrát je v nejlepší kvalitě a Nokia je  velice potěšena že tohoto cíle může dosáhnout pomocí tak špičkové společnosti, jakou Electronic Arts bezesporu je.

Nokia a Electronic Arts mají společnou vizi ohledně příležitostí na poli mobilních her a toho, jak tuto vizi převést v realitu. Když zkombinujete celosvětové vedení společnosti Nokia, co se týká hardwaru, využitelnost a softwarové platformy se značkami společnosti Electronic Arts, výsledek jasně mluví pro toto spojení.

Vedle této spolupráce na poli multimediální zábavy Nokia ještě uveřejnila zprávu ohledně kontraktu, který by finském leaderovi zaručoval možnosti downoloadů kreslených postaviček Looney Tunes a Hanna-Barbara. Mobilní uživatelé si tak budou moci užit mimo jiné oblíbeného Tweetyho, kačera Duffyho a králíčka Bugs Bunnyho.

Související hry, videa a audio nahrávky budou dostupné, stejně jako v případě Electronic Arts, přes Nokia Kontent Discoverer, portál fungující ve více než 20ti modelech a dovolující zákazníkům přenos jejich obsahu.

Mimo dětské programy, je společnost Warner Bros. schopna dodat i klíčové filmy jako nedávno uvedený komiks „V for Vendetta“ a „Dukes of Hazzard“

Bc. Kateřina Černíková

 

 



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688