Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  02.03.2006 11:01:46

TZ ČTel k avizovanému vytvoření Telefónica O2

EUROTEL A ČESKÝ TELECOM SPOJUJÍ SÍLY A VYTVÁŘEJÍ
TELEKOMUNIKAČNÍ SPOLEČNOST BUDOUCNOSTI

Vzniká nový telekomunikační operátor Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Představenstvo a dozorčí rada Českého Telecomu, a.s. dnes schválily záměr integrovat Eurotel Praha, spol. s r.o. a Český Telecom, a.s. do jedné telekomunikační společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Integrovaná společnost se bude opírat o know-how a zkušenosti firem Eurotel, Český Telecom, Telefónica a O2 a svým zákazníkům nabídne řadu okamžitých i dlouhodobých výhod. Představenstvo Českého Telecomu, a.s. požádá valnou hromadu plánovanou na duben 2006 o souhlas s integrací a přijetím nového jména Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Očekáváme, že společnost vznikne v polovině roku 2006 po dokončení přípravných a právních kroků.

"Je mi ctí, že se mohu účastnit procesu spojování sil Eurotelu a Českého Telecomu, a tudíž vytváření telekomunikační společnosti budoucnosti. Tato nová společnost bude stejně jako její předchůdci díky nejnovějším technologiím a službám pro zákazníky poskytovat výjimečné inovativní produkty. Společně vybudujeme nejprogresivnější telekomunikační společnost!" Jaime Smith, generální ředitel, Český Telecom.


Z inovativních integrovaných telekomunikačních služeb budou mít prospěch jak jednotliví zákazníci, tak celá česká informační společnost. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. nabídne všem zákazníkům nové unikátní produkty a služby. Mezi prvními novinkami pro jednotlivce, rodiny a drobné podnikatele budou produkty a služby kombinující mobilní a pevnou telefonii a integrované produktové balíčky. Korporátní zákazníci budou mít k dispozici integrovaná řešení. Zákazníci budou mít možnost si pořídit všechny produkty a služby na jednom místě, obracet se na jediné středisko zákaznické péče a dostávat společné vyúčtování. Dosáhneme toho díky rozvoji nejsilnějších stránek všech našich společností. Eurotel přispěje produktovou inovací, flexibilitou a zaměřením na zákazníka, Český Telecom trvalými vztahy se zákazníky a kvalitní pevnou sítí a Telefónica a O2 zkušenostmi z globálního trhu s mobilní i pevnou telefonií. Nová značka, která bude představena v blízké budoucnosti, se bude opírat o úspěchy společnosti O2 a členství ve skupině Telefónica. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. bude pomáhat také dalšímu rozvoji informační společnosti v ČR, a to především ještě lepší dostupností širokopásmového připojení k internetu pro domácnosti, školy, knihovny, státní instituce a další zákazníky.

"Kombinace fixní a mobilní telefonie nám umožní nabízet zákazníkům výjimečné služby. To je obzvláště důležité na českém trhu, kde zákazníci oceňují progresivní technologie a inovace. My v Eurotelu jsme byli vždycky hrdí na to, že na trh uvádíme ty nejnovější a nejlepší produkty. Integrace otevírá prostor pro nové nápady, které pak můžeme společně přetvořit do nových produktů a služeb." Salvador Anglada, generální ředitel, Eurotel.

Češi jsou na špici konvergence mobilní a fixní telefonie.
Český telekomunikační trh patří k nejrozvinutějším v celé Evropě. Vyznačuje se vysokou mírou konvergence mobilní a fixní telefonie a zákazníky, kteří jsou připraveni přijímat nové technologie. Díky technologickému vývoji je dnes navíc možné vytvářet inovativní produkty kombinující mobilní a fixní telefonní služby s poskytováním informací a zábavy. Z našeho průzkumu vyplývá, že na trhu existuje značná poptávka po možnosti nakupovat všechny služby na jednom místě, po integrované péči o zákazníka, sdružené fakturaci a integrovaných hlasových a datových službách. Tento trend konvergence mobilní a fixní telefonie se projevuje i jinde v Evropě. Několik operátorů již na tuto novou situaci reaguje integrací. Cílem společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. je stanout v jejich čele.

Vedení společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. budou tvořit motivovaní a zkušení manažeři. Novou integrovanou společnost povede současný generální ředitel Českého Telecomu Jaime Smith. Jeho úkolem bude vést organizaci sestávající z integrovaného segmentu Business a segmentu Consumer, sloučených IT a síťových provozů a spojených podpůrných funkcí:
  • Divize Consumer pod vedením Salvadora Anglady bude mít na starost obsluhu rezidenčních zákazníků;
  • Divize Business pod vedením Fernanda Astiasa se bude starat o korporátní zákazníky včetně malých a středních podniků;
  • Divize Operations pod vedením Petra Slováčka bude zahrnovat integrované telekomunikační sítě a IT infrastrukturu a služby;
  • Divizi Finance povede Juraj Šedivý;
  • Oddělení HR and Support Services povede Martin Bek;
  • Oddělení Wholesale povede Pavel Jiroušek;
  • Oddělení Product Development povede Stanislav Kůra;
  • Oddělení Regulatory povede David Šita;
  • Oddělení Business Development povede Ramon Ros;
  • Oddělení Legal povede Jakub Chytil;
  • Oddělení Transformation and Convergence povede Antonio Botas;
  • Oddělení Public Affairs povede Jaroslav Kubišta.

    Manažeři společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. mají vynikající předpoklady a zkušenosti, které jsou nezbytné pro vybudování nové integrované organizace a zajištění jejího růstu. Jim, ale také všem ostatním současným i budoucím zaměstnancům nabídne nová společnost množství zajímavých příležitostí pro osobní i profesní rozvoj.


    Zákazníci budou mít ze změny prospěch už po krátkém přechodném období.
    Po dnešním oznámení zahájí management právní kroky nutné k vytvoření nově integrované organizace. Po schválení integrace valnou hromadou podají Český Telecom a Eurotel rejstříkovému soudu návrh na zápis spojení firem do obchodního rejstříku a vyčkají, dokud soud pravomocně nerozhodne. Zákazníci Eurotelu ani Českého Telecomu během tohoto období nezaznamenají žádné zhoršení u poskytovaných produktů ani služeb, ani snížení v kvalitě obsluhy. Po oficiálním datu integrace, které v současnosti očekáváme v polovině letošního roku, začne Telefónica O2 Czech Republic, a.s. postupně zavádět novou organizační strukturu v jednotlivých oblastech. Ve stejné době začnou pozitivně vnímat tuto změnu také naši zákazníci.

    Martin Žabka
    Tiskový mluvčí
    ČESKÝ TELECOM, a. s.

    Pavel Kaidl
    Tiskový mluvčí
    Eurotel Praha, spol. s r.o.

    ČESKÝ TELECOM, a. s., člen skupiny Telefónica, je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.

    Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.

    ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.

    ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

    O společnosti Telefónica

    Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na trhy pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení.

    Společnost ve významném rozsahu působí v 19 státech a její zákaznická základna představuje přes 180 miliónů účastnických přístupů po celém světě. Telefónica je velmi výrazně zastoupena v Latinské Americe, kam soustřeďuje podstatnou část své růstové strategie.

    Veškeré akcie společnosti Telefónica jsou kotované na burze, přičemž se o ně dělí více než 1,5 miliónu přímých akcionářů. Základní kapitál je v současnosti rozdělen mezi 4 921 130 397 kmenových akcií obchodovaných na španělské burze (Madrid, Barcelona, Bilbao a Valencie) i na burzách v Londýně, Paříži, Frankfurtu, Tokiu, New Yorku, Limě, Buenos Aires a Sao Paulu.

    Zdroj: TZ ČTel

  • K článku zatím nejsou žádné komentáře.
    Přidat komentář





    Zobrazit sloupec 
    Kurzy.cz logo
    EUR   BTC   Zlato   ČEZ
    USD   DJI   Ropa   Erste

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Ochranné známky

    Finanční katalog

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Monitoring ekonomiky

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

    ISSN 1801-8688