Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  04.07.2005 16:04:35

Globalizace služeb na trhu práce

Aliance lídrů e-recruitmentu regionu střední Evropy „ONREA“ je nově partnerem dvou největších globálních sítí poskytovatelů služeb na internetovém trhu práce The Network a ERA.

 

Praha, 29.června 2005.- Dohodu o spolupráci s dvěma nejvýznamnějšími světovými uskupeními společností poskytujících služby na internetovém trhu práce The Network a ERA uzavřela aliance hlavního českého, slovenského, polského a maďarského pracovního portálu ONREA (On-line Recruitment Alliance).

 

Podpora českého exportu

Podle slov Libora Malého, ředitele společnosti LMC, která v Česku provozuje portály jobs.cz a prace.cz a alianci ONREA iniciovala, přispěje dohoda k expanzi české ekonomiky: „České firmy přes nás budou moci najít  zaměstnance pro novou prodejní kancelář ve Spojených státech amerických nebo třeba programátory v Indii.“ Obzor pracovních příležitostí se nebývale rozšíří i  uchazečům o zaměstnání: „Připravujeme infrastrukturu pro globální tok lidských zdrojů řízený poptávkou zaměstnavatelů,“ řekl Libor Malý, „která přijde ke slovu ve chvíli, kdy padnou omezení na pohyb pracovní síly směrem na západ. Kmenové členské státy EU se budou dřív či později muset vážně zamyslet nad cenou své pracovní síly. Donutí je k tomu asijská konkurence. Až padnou bariéry, bude to pro Čechy znamenat přístup ke statisícům relevantních pracovních inzerátů.“

 

Přirozená globalizace trhu práce

Celosvětové partnerské sítě The Network a ERA  vznikly tak jako ONREA proto, aby umožnily zejména nadnárodním zaměstnavatelům provádět nábor zaměstnanců bez ohledu na hranice států. Partnery ve střední Evropě začaly hledat, když se zájem jejich klientů začal výrazněji obracet k novým členským zemím EU.

Jo Goosens, ředitel zakládajícího člena sítě The Network společnosti StepStone Online, si od dohody slibuje, že The Network bude moci „ nabízet přístup k těm nejlepším kandidátům na stále významnějších trzích střední Evropy.”  Podle Sophie Ak a Felixe Wetzela aliance ERA stála o partnerství s LMC a ostatními členy ONREA  pro vyspělé technologické zázemí, úroveň služeb a vedoucí tržní pozici.“

„Přirozená globalizace trhu práce se buduje zdola, propojováním služeb vedoucích místních poskytovatelů,“  řekl při vyhlášení partnerství Libor Malý a potvrdil, že elektronický trh práce střední Evropy  a zejména Česka za západoevropským v ničem nezaostává.

ONREA  je aliance dominantních e-recruitmentových projektů v Česku, Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Sdružuje hlavní český pracovní portál jobs.cz, který zveřejňuje nabídky práce téměř 1000 zaměstnavatelů, nejnavštěvovanější slovenský portál profesia.cz, jehož 20% inzerovaných pracovních pozic je v zahraničí; portál se  šedesátiprocentním podílem na maďarském trhu profession.hu a pracuj.pl, největší polský pracovní portál navštěvovaný z velké části studenty a absolventy škol. Dohromady ONREA pokrývá trh práce o 65 miliónech lidí, má přes 900 000 registrovaných uchazečů o zaměstnání a zveřejňuje až 40 000 pracovních nabídek současně.

   „ONREA výrazně prohloubila pracovní vazby, které jsme navázali již předtím,“ řekla Mirka Huberová, která má v LMC na starosti mezinárodní spolupráci:  „Nepřekvapí, že těsná spolupráce se rozvinula se Slovenskem. Firmy se sídlem v Česku  jako například  Setuza, Hella Autotechnik, Oracle či AVX Czech Republic přes nás inzerují i v Polsku a Maďarsku. Některé společnosti jdou ještě dál na východ: například  Lufthansa hledá do svého střediska Global Telesales v Brně zaměstnance nejen v regionu „ONREA“ - na Slovensku, v Maďarsku nebo v Polsku -  ale i  v Bulharsku a Rumunsku. A naopak, u nás díky alianci ONREA inzerovaly nabídky práce zahraniční firmy jako například Chronos International, European Patent Office, GE Fanuc, PRA International, Michelin Hungaria, Pilkington ...“

ERA - European Recruitment Alliance –  spojuje předního hráče na britském trhu práce Jobsite.co.uk, jedničku ve Francii Cadremploi.fr a vedoucí německý, španělský, italský a irský pracovní portál JobScout24.de, Infoempleo.com, Trovojob.it a Recruitireland.com. Partnerem Cadremploi.fr v USA je Carreerbuilder.com, který působí rovněž v Indii, Kanadě, Latinské Americe i Singapúru.

The Network vytvořily původně norská společnost StepStone a britský Totaljobs; pokrývá Benelux, Skandinávii, Německo, Švýcarsko, Rakousko, působí ve Francii, Řecku, Irsku, Španělsku a Velké Británii. Členy The Network jsou dále irishjobs.ire,  infojobs.net,  jobs.ch, keljob.com, australská jednička seek.com, careerjunction.com a severoamerický hotjobs.com. Jen v Evropě The Network inzeruje současně skoro 120 000 nabídek práce a má dohodu o spolupráci s předními e-recruiterskými  společnostmi v Mexiku, Austrálii, na Novém Zélandě a v Jižní Africe.

 

LMC dále zvyšuje dynamiku růstu

Společnost LMC je hlavní hráč na poli českého e-recruitmentu a provozovatel pracovních portálů jobs.cz a prace.cz. V polovině devadesátých let  založila společnost LMC český internetový trh práce a přes vstup dalších konkurentů do odvětví si na něm stále udržuje zřetelně vedoucí postavení. Důkazem je i dynamický růst firmy: počet zaměstnanců se za poslední rok zdvojnásobil na téměř sto lidí a obrat se oproti loňsku zvýšil o 60 procent. Kromě on-line recruitmentu zajišťuje LMC další služby v oblasti řízení lidských zdrojů a správy náborového procesu. Pro český trh práce vyvinula softwarovou aplikaci na vyhledávání zaměstnanců a správu náboru LMC G/2, která je ojedinělá i ve světovém měřítku.

 

 

Více informací o LMC a alianci ONREA získáte na

www.lmc.cz, www.onrea.net a u vedoucí oddělení komunikace LMC

Aleny Kazdové  
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688