Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  14.04.2005 15:15:40

Aegon vstupuje na český trh se specifickými produkty

AEGON Pojišťovna, a.s., podle tržní kapitalizace a spravovaného majetku součást jedné z deseti největších světových pojišťovacích skupin, oficiálně vstoupila na český trh.

 

„Velmi si vážíme možnosti přinést zkušenosti AEGONu s širokou škálou životních pojištění do České republiky,“ řekl prezident AEGONu Donald J. Shepard. „Tento trh má jednoznačný růstový potenciál a my chceme budovat na úspěších, které jsme dosáhli v Maďarsku a nedávno také v sousedním Slovensku. Cílem AEGONu je nabídnout českému trhu stejné standardy kvality, transparentnosti a spolehlivosti, které z nás udělali vedoucí mezinárodní pojišťovnu.“

 

AEGON N.V. se sídlem v nizozemském Haagu má velké pojišťovny v USA, Kanadě, Holandsku a Velké Británii. Další pojišťovny jsou v Maďarsku, Španělsku, na Slovensku a Tchaj-wanu a prostřednictvím partnerů je skupina přítomná také ve Francii a Číně.  Čistý zisk skupiny AEGON dosáhl v roce 2004 částky 1,663 miliardy EURO. AEGON se zaměřuje především na životní pojištění, důchodové zabezpečení a příbuzné spořící a investiční produkty. Ve své činnosti využívá decentralizovaný model řízení, který umožňuje manažerům jednotlivých pojišťoven podřídit své aktivity místním podmínkám a specifickým potřebám svých zákazníků. V tomto smyslu bude český AEGON, který nabídne produkty speciálně vytvořené pro český trh, řídit Boris Čuchran, který byl jmenován jejím předsedou představenstva a generálním ředitelem.

 

Před svým vstupem na český trh provedla AEGON Pojišťovna důkladný průzkum trhu, který odpověděl na otázky týkající se potřeb a preferencí českých zákazníků ve vztahu k široké škále pojišťovacích a investičních produktů. Na  základě  těchto  poznatků  připravil  AEGON  pro  český  trh  specifické  produkty: investiční životní pojištění AEGON Global, variabilní životní pojištění AEGON Garant s garantovanou mírou minimálního zhodnocení a dětská investiční pojištění AEGON Juventus.

 

 „Ve srovnání s ostatními českými pojišťovnami budeme používat stručné a jednoduché smlouvy. Novinkou na trhu je skutečnost, že klient může zaplatit pojistné před jeho splatností a tyto peníze budou okamžitě investovány. To je pro zákazníky, kteří hledají širší investiční možnosti a příležitosti, jasnou výhodou,“ řekl dnes JUDr. Boris Čuchran, generální ředitel a předseda představenstva AEGON Pojišťovny, a.s.

 

Zpočátku se AEGON chce soustředit zejména na kvalitu uzavíraných pojistek. V České republice je totiž nejenom významná podpojištěnost, ale také pojistné částky jsou velmi nízké - v průměru jsou často nižší než jeden roční příjem. „V případě pojistné události takto nízká částka situaci klienta nebo jeho rodiny nevyřeší. V západní Evropě se průměrná pojistná částka u středních vrstev obyvatelstva rovná minimálně dvěma, čtyřem, v lepším případě i deseti ročním platům,“ pokračoval Čuchran. Propojištěnost měřená poměrem předepsaného pojistného a hrubého domácího produktu se v České republice pohybuje okolo 1,6 %, zatímco v zemích západní Evropy je to asi 5,1 %. Růstový potenciál českého trhu je tak značný.

 

Z mezinárodního know-how bude česká pobočka AEGONu využívat zejména nejmodernější  IT řešení  vyvinuté ve spolupráci se společnostmi CSC a NESS, zkušenosti spojené se správou majetku, řízením rizika a finančním řízením.

 

Všichni členové úzkého vedení mají dlouholeté zkušenosti s pojišťovnictvím. Před svým příchodem do AEGON Pojišťovny působil Boris Čuchran ve vysokých manažerských pozicích ve skupině ČSOB jako ředitel strategie banky a naposled jako generální ředitel slovenské ČSOB Pojišťovny. Předtím působil jako strategický konzultant v Braxton / Deloitte Consulting v Paříži. Ředitel divize obchodu Ing. Libor Nekvasil pracoval ve vrcholových manažerských pozicích v rámci skupiny České pojišťovny a předtím ve skupině Wüstenrot. Finanční ředitelka Ing. Jarmila Rádlová působila v KPMG a jako finanční ředitelka v pojišťovně Zürich a ČPP.

Zdroj: TZ Aegon

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688