Indonésie nemůže vyvést kakao
Indonésie má velké problémy s exportem kakaových bobů. Podle předsedy organizace Indonesia Cocoa Association Zulhefiho Sikubanga je v současné době ve skladištích této asijské země přes 20 tisíc tun zpracovaných kakaových bobů, které není možné díky podřadné kvalitě exportovat. Hlavní příčinou této situace je fakt, že indonéští pěstitelé nenechávají kakaové boby projít fází fermentace. Ta dodává kakau charakteristické aroma a trvá několik dní. Indonéská vláda zvažuje dokonce zavedení nového zákona, který bude zakazovat výkup nefermentovaných bobů. Tato ostrovní země je vedle Pobřeží slonoviny a Ghany třetím největším exportérem kakaa na světě. |
Poslední zprávy z rubriky Komodity:
Přečtěte si také:
Prezentace
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
23.04.2024 Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?
Okénko investora
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA
Mgr. Timur Barotov, BHS
Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz