ETA získala certifikát pro používání značky Česká kvalita

9. 11. t. r. obdržela ETA a.s. certifikát, kterým se společnosti uděluje licence na užívání značky Česká kvalita. Současně získala právo označovat výrobky, které získaly licenci na značku ESČ, také značkou Česká kvalita. Na slavnostním večeru, konaném k této příležitosti, získala jako první právo na uvedené označení typová řada podlahových vysavačů ETA 454 TRINO.

ETA a.s. byla jediná z 15 oceněných firem z oboru elektrických spotřebičů pro domácnost. Vysavače TRINO, které získaly licenci na značku ESČ a tím i na značku Česká kvalita, jsou nejprodávanějšími podlahovými vysavači v ČR. V přehledu GfKTOP 12 Models“ – nejprodávanějších podlahových vysavačů za únor až červenec 2004, jsou uvedeny všechny čtyři modely typové řady TRIN0. Nejvýkonnější model této řady - TRINO 7454 - je na prvním místě s podílem 5,3 % na českém trhu. Polovina vysavačů TRINO se exportuje.

Vysavače TRINO jsou prvním výrobkem ETA a.s. u kterého byl použit nový designový směr Light Style. Tento design se významně podílí na uvedených výsledcích prodeje. Úspěšný nástup TRINA na trh nebyl ještě podpořen značkou Česká kvalita. Očekáváme, že i to pozitivně ovlivní další vývoj odbytu.

Na slavnostní udělení certifikátu byla ETA a.s. vybrána Elektrotechnickým zkušebním ústavem (EZU) z více než 100 firem. Nezávislá zkušební a certifikační organizace EZU uděluje značky ESČ, které zaručují stálou shodu vlastností produktu s požadavky norem na elektrickou bezpečnost výrobků. Zákazníkům se tak dostává zcela jasné informace o tom, že výrobek je bezpečný a pro výrobce je umístění značky na výrobku prestižní záležitostí i významnou obchodní výhodou.

Program Česká kvalita byl přijat v roce 2002 vládním usnesením číslo 685. Jedním z cílů programu Česká kvalita je zlepšit informovanost spotřebitelů o nabídce kvalitních výrobků nebo služeb na domácím trhu.

Zdroj: ETA



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika